Det finns inget jag måste göra

Det blev middag hos vännerna idag. Och igår. Och som vanligt var middagen full av skratt och god mat. Det är nog skrämmande för utomstående att vara med, och tråkigt. Skrämmande eftersom vi fnittrar och skrattar så vi knappt kan äta, tråkigt eftersom alla skämt är hysteriskt interna och totalt obegripbara för någon som inte hängt med oss de senaste 2 månaderna. Men vi har kul, så vi skiter i alla andra. Nu ska lilla barnet sova, något hon defintivt inte vill. Och E diskar, något hon definitivt inte vill. Men det är med sömn och disk som med mycket annat i livet, något man bör göra p.g.a. konsekvenserna man får om man låter bli.

Exempel på konsekvenser av att diska
: man får ren disk att grisa ner igen, man känner sig nöjd med sin heroiska insats efteråt och lägenheten luktar fräsch citrus av diskmedlet.

Exempel på konsekvenser av att inte diska: man har tillslut inga tallrikar eller bestick att äta på och får då äta ur förpackningen, eller om man är rik; köpa nya kastruller och porslin. Hela köket blir så småningom överfyllt med disk så att man inte kan ta sig in, och tillslut luktar hela lägenheten soptipp. Sedan kommer tanterna från rent hus och man får den tvivelaktiga äran att visa upp sin oförmåga för hela svenska folket.

Exempel på konsekvenser av att sova
: man blir pigg och utvilad och orkar med ännu en dag i livet. Man blir en dräglig människa för andra runtomkring.

Exempel på konsekvenser av att inte sova: man blir trött, ännu tröttare än man var innan man borde gått och lagt sig, man blir en elak och outhärdlig människa för alla som råkar korsa ens väg, risken finns att man somnar på jobbet vilket kan leda till kicken. Man kan även utveckla psykoser efter ett par dygn utan sömn, något de allra flesta inte vill befinna sig i.

Kontentan: det finns inga måsten, men däremot behöver man välja vilken konsekvens man vill ha ut av en handling/icke handling.

Kommentarer
Postat av: A4

Det var då ett alldeles väldigt funderande över konsekvenser. Inte undra på att det blir komplicerat ibland. Å andra sidan har jag väl själ skapat en hel del problem genom att för lite bry mig om konsekvenserna av mina handlingar. Slutsats: hur man än vänder sig så har man rumpan bak!

2009-04-20 @ 23:15:13
URL: http://afyra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0