Kära vänner

Ser fram emot ikväll, tre vänner kommer och äter middag med mig, har handlat hem vin och förberett maten: aubergine och kikärtsgryta, mmmm! =D Ska bli en riktigt mysig kväll.
Imorgon ska jag och Tindra åka upp till träsket och dra lite, grilla lite, pimpla lite och förhoppningsvis sola lite. Längtar efter det också! Vad söndagen har att erbjuda får jag se då, har ingenting inplanerat. Förmodligen minst en lånpromenad, oavsett väderlek. Idag har jag varit ute alldeles för lite, men tänker att det kompenseras av morgondagens dag i fjällen.

Igår var jag och hälsade på en vän jag inte träffat på alltför länge, drack kaffe och busade med hennes underbara barn. Solen sken och vi satt ute på verandan och njöt av våren. Fantastiskt! Och roligt att se hur bra Tindra är med barn, de får göra som de vill med henne utan att hon ledsnar, har enormt tålamod när det gäller ungar. På kvällen träffade Tindra en kompis, en snygg grabb kallad Grabben. Dock vart hon inte särskilt impad när han stod och spände sig och visade hur snygg han var utan åt kvickt upp hans mat istället, när han sedan ville dricka (sitt eget) vatten tyckte Tindra att det var en dålig idé och visade gaddarna. Ordentlig åthutning följde och Grabben höll sig sedan på säkert avstånd från den tjuriga tanten. utomhus gick det dock mycket bra, och de sprang runt, runt, runt och skuttade och hoppade med varandra. Härligt att se.

Har upptäckt hur hjärntvättad man (i alla fall jag) blir av att vara hundägare. Kan inte komma på något annat att skriva om än min hund, förmodligen för att den enda jag träffar nuförtiden (och spenderar all tid på dygnet med) är just Tindra. Så det är svårt att skriva om saker som inte är hundinspirerade =P Ska dock på "semester" nästa vecka, åker neråt i Sverige och njuter av sällskapet av min prinsessa Guddottern och hennes bror. Och naturligtvis deras mor =) Deras mor har förövrigt gjort det möjligt för mig och en annan tjej att få kontakt, en underbar människa jag längtar efter att träffa på riktigt, för första gången nu när jag åker ner. Det är så underbart att världen är full av vänner man ännu inte träffat, och att man aldrig vet när de ska dyka upp!

Jag omger mig med de bästa vännerna man kan ha, och jag är otroligt tacksam att jag får ha alla dessa underbara människor runt mig.

Dog interacting

Luna var på besök idag. Hon såg helt chockad ut när hon insåg att det stod en stor hund i hallen. Bara stirrade och visste först inte vad hon skulle göra innan hon insåg att hon skulle vara rädd, för det är ju hon alltid för hundar. Tindra ville hälsa och var synnerligen glad att det kom en hund att leka med. Men sen Luna samlat lite mod gick hon mot Tindras bädd och skulle ta en leksak (som Tindra egentligen snott av Luna) att busa med. Dock anser Tindra att leksakerna är hennes bebisar, så hon blev skitarg och morrade till och ställde sig över Luna i försvarsposition, Luna blev skitskraj och Tindra fick en rejäl tillsägelse. Sådant accepteras inte! Sen samlade Luna mer och mer mod för att våga lukta på stora, läskiga hunden men TIndra sket totalt i henne efter en stund. Hon insåg att Luna var för rädd för att vilja busa med henne. Nästa gång hoppas jag att Luna ska vara lite modigare, vore bra för henne också att få en kompis.

Annars har Tindra kommit sig tillrätta riktigt bra här, hon testar en massa saker men börjar förstå vad hon inte får göra. När jag kom ut från toa hade hon dock hoppat upp i sängen och stod och bökade som bäst. Jag "morrade" (vet inte riktigt hur jag ska beskriva det bättre =), hon flög ner och visade mycket tydligt att hon visste att hon inte fick vara där. Mycket roligt framsteg =D

Och nu ska jag sluta tjata om min bebis, nästa inlägg ska handla om något annat =P

Allt redo för dig prinsessan

Bilens baksäte är klädd med en filt, bädden ligger på plats, den är bäddad med en blå luddig filt, tuggben och leksak ligger och väntar på Tindras ankomst, borste och koppel är inhandlat. Nu är det bara hunden som fattas. Hon kommer ikväll, vid halv sju ungefär, måste bara på styrelsemöte med fotoklubben först och sedan åker jag och hämtar hem henne. Shit vad jag längtar!

Längtan, avskyvärda längtan

Imorgon händer det. Dagen jag väntat på i princip hela mitt liv! Ska äntligen få en egen hund! Åker imorgon vid tretiden och hämtar en underbar Alaskan Huskey-tik som heter Tindra. Hon är fyra år och behöver bo någon annanstans än där hon bor nu eftersom hon inte riktigt passar in i hundspannet. Och det är jag glad för! Var och hälsade på henne idag, och hon var så himla fin. Blev störtförälskad på en gång. Och hon också, ville följa med i bilen på en gång, hade svårt att stänga bildörren eftersom hon stod där och tittade vädjande och sa "ta med mig, jag vill bo hos dig!". Ville bara gråta och slänga in henne i bilen, men besinnade mig.

Eftermiddagen har spenderats med att införskaffa en fin bädd. Fick köpa en billigt av kära vännen A, hon hade en till övers, tack tack tack. I morgon förmiddag ska jag köpa koppel, ben och kanske en kul leksak så det inte blir alltför trist att komma hit. Sen bär det av mot skogen och Tindra =D

Längtar så oerhört, och nu när det är så nära känns längtan mer outhärdlig än den någonsin gjort. Kommer inte klara av att vänta till imorgon eftermiddag känns det som. Jag har klarat 25 år, men 15 timmar till känns som en evighet.

Metallica

Åh det var sååå underbart! Helt fantastiskt att få se Metallica live. Hade ju som tur var biljetter till lördagens spelning och missade dom därför inte på grund av dålig hämtmat. Dom var helt jävla outstanding. En del hade åsikter om att dom spelade lite för mycket nya låtar, och det kanske jag kan hålla med om. Mest eftersom det är roligare när man hört låtarna förut och kan dom. Men jag ska införskaffa deras senaste platta så fort jag anser att jag har råd. Om du vill sponsra mig så hör av dig för kontonummer =P

Det första jag la märke till när jag kom in var de enorma, grå likkistorna som hängde i taket, de innehöll ljussättning och flyttades runt i taket under spelningen. Det andra var att jag hamnat bakom en pelare, men vid närmare titt insåg jag att pelaren inte var en pelare utan kablar till högtalare och ljus =) Scenen var monterad i mitten av Globen och det var folk runt hela scenen. Ljudet och ljuset var fantastiskt, laser, tokhög volym och naturligtvis en massa häftig pyroteknik.

Spelningslistan
x That was just your life
x The end of the line
x Harvester of sorrow
x No remorse
x One (under den här låten sprutade det eld hejvilt)
x Broken, beat and scarred
x Cyanide
x Sad but true
x Turn the page
x All nightmare long
x The day that never comes
x Master of puppets
x Fight fire with fire
x Nothing else matters
x Enter sandman (helt klart den bästa låten på spelningen! Har ALDRIG "sjungit" så högt i hela mitt liv)
x Helpless
x Jump in the fire
x Seek and destroy

Sista låten släppte dom ner enorma svarta bollar (såg ut som badbollar i olika storlekar) från taket som sedan studsade runt på publiken runt scenen. På väg ut till tunnelbanan la jag vantarna på en Metallica-mössa =D ska lägga in bild på den så fort jag orkar.I'm gonna rock n' roll all night

Men definitivt inte parta everyday. Det orkar jag inte.

Ikväll ska jag dock rocka mig hela vägen till Globen och tillbaks. Sedan ska jag drömma om att rocka. Ska och se Metallica ikväll (äntligen!). Förväntar mig riktigt bra gitarrer, feta trummor och en massa hårdrockare.

Kom "hem" igår från en kryssning till Åbo (hem i detta sammanhang är hem till mamma). Den var riktigt trevlig, alldeles för mycket god mat är en bra sammanfattning. Har nog inte gjort annat än att äta under ett dygn. Synd att man inte kan ackumulera maten bättre, då hade jag inte behövt äta på en vecka eller två.

Det var min kära mor som bjöd mig på en resa med Viking Line. Sannerligen intressant att relativt nykter titta på dansgolvet (från betryggande avstånd). Om ni sett reklamen för Viking Line (den där folk dansar helt sanslösa danser i slow-motion) så vet ni hur det ser ut. Naturligtvis dansade folk inte i slo-mo, men jag är helt övertygad om att reklamen är autentisk och inspelad på olika Viking Line-båtar. Hemskt, och mycket underhållande. Måste väl inte förtydliga att jag inte dansade? =P

Utmanad

Jag har blivit utmanad, och jag antar självklart utmaningen!

Här är reglerna:
- Gå in i mappen "mina bilder".
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.Vilande draghundar en skön dag i Nikkaluokta förra våren.

Jag utmanar följande personer =)

Elle

Jenny

Kim

A4

Ela

Ippa

Kung av luft

Var på skotertur idag, och fick uppleva något så fantastiskt! Ett par hundra meter framför skotern flög det plötsligt upp en fågel modell större. Kom fram till förmodligen vråk, kungsörn är ju så ovanliga att det nog inte kunde vara en sån.
Vi svängde av från leden eftersom den landat i en jättetall bara några hundra meter åt ett annat håll, för att kanske få syn på den igen. Vi kom ganska nära, ca 30 meter kvar till stranden, när vi fick syn på ett bo(!) och plötsligt stack ett ENORMT fågelhuvud upp ur detta bo.Och inte ett vråkhuvud. Utan ett örnhuvud. Kungsörnshuvud! Den bestämde sig för att vi var lite för nära och var plötsligt i luften igen, cirklande runt oss. Bara 10 meter ifrån. Det var så otroligt häftigt! Fötterna och klorna såg ut som händer på en vuxen man! Vi åkte ganska snabbt därifrån, ville inte störa mer. Eller få dom där klorna i nacken (aj). Det var en helt magnifik, otrolig och unik upplevelse och om jag någonsin får chansen igen att träffa kungsörn på så nära håll igen hoppas jag att kameran är med!

RSS 2.0