Om vad man kan göra när man träffar sina vänner

Att shoppa kläder är alltid en tröst. Känns alltid lite varmare och gladare när man hittar och köper nya byxor eller skor. I alla fall för stunden. Men jag är då fortfarande nöjd med dagens shopping. Träffade en vän jag inte sett på evigheter, vi tog en fika (åt grillad ciabata med räkor, feta, brie och oliver, med vitlöksdressing. As usual ;) och sedan drog vi igenom de affärer vi hann med. Hittade en jättesnygg grön jacka, kortare modell. Passar mycket bra med skorna jag köpte förra veckan. Köpte också en jättesnygg knallrosa t-shirt. Love love. Åsså nagelförstärkare till mina stackars naglar (som inte gillar malmdamm och tvål flera gånger dagligen). Det var så härligt att vara med min älskade vän igen, jag har saknat dig så gumman! Tack för att du finns! Puss

Sedan åkte jag till en annan vän, som det inte är riktigt lika länge sen jag såg. Hälsade på henne och mös med hennes gosiga och underbara son. Åååhh vad mysigt det var! När hennes boyfriend, tillika far till gosiga och underbara sonen, kom hem tog vi en promenad med hunden som också bor i samma hus. Det var också så härligt. Fint väder, bara slappa runt och umgås och bara vara. Inte koncentrera sig så mycket på allt annat. Släppa resten för en stund.

Och för att göra det hela nu lite officiellt. Jag och Mikaela (ja, jag namnger dig! För annars kan vi banga ur) ska gå på UTEBADET! Och vi ska bada. Jepp. Nu är det alltså point of no return. Om vi fegar ur nu måste vi gå the walk of shame tillsammans och berätta att det inte blev av. Och det tänker då inte jag göra! =D


Ja men skit!!!

Åååh! Jag har den mest värdelösa hjärna som överhuvudtaget går att leva med!
Förlåt min älskade vän för att jag glömde!
Var nämligen bjuden på ett dop igår. Men jag och min förvirrade skalle var heeelt säker och
125% övertygade om att det var nästa helg.
Jag har till och med gått och tänkt igår (när dopet ägde rum) att jag måste gå och köpa present i veckan.
Och hoppas det är lugnt på jouren så jag slipper bli utringd mitt i dopet.

Nu får de med känsliga ögon blunda en stund.
FAN FAN FAN FAN SATAN!!!!

Ben & Jerrys är ute, men det skiter jag i!

Jag satt och var så galet sugen på pizza eller nåt annat jätteonyttigt. Var så nära att jag sprang till pizzerian och köpte. Sen kom jag på att jag köpte en förpackning Ben & Jerrys igår! =D Så det blir att öpnna den då, och se om den är så god som alla påstår att den är. Och jag skiter faktiskt i att den är "ute" enligt en viss speciell "modeguru" som satt den på sin utelista helt nyligt. Jag tänker trotsa och äta den i alla fall! ;) Återkommer med rapport om hur det gick.

Läste förövrigt ut Liza Marklunds senaste bok Livstid för ett par dagar sen. Senaste boken i raden om Annika Bengtzon. Den var bra, har läst alla böcker om henne. Gillar dom skarpt, speciellt de två senaste (Nobels testamente och Livstid).
Nu har jag ingen bok att läsa för tillfället, ska genast köpa ett par så jag får hem. Känner ett enormt läs-sug efter helt vanliga böcker. Har ju inte orkat läsa såna när jag pluggade, då läste jag bara böcker om impedans och fasförskjutning på kvällarna.

Jag ...

Jag anstränger mig-
se det!

Jag pratar-
lyssna på mig då!

Jag vill inte längre dansa för en blind publik,
eller tala inför döva åskådare.

Jag behöver din bekräftelse,
jag behöver din upskattande blick.

Jag vill ha!
stormande applåder
stående ovationer.

I alla fall ibland
Så att jag också
kan få känna mig stolt
stor
duktig.
Duktig. Flicka.
Då ska jag niga.

Jag behöver din bekräftelse.  Jag behöver min
bekräftelse

Polly Pockets

Nån som minns de här?
        
 


Jag blev allt ganska glad när jag fick syn på de små askarna hos en kompis som höll på med stor-rensning.
Och nej, hon ska naturligtvis inte slänga dem! 
Öppnade genast upp dem för att leka lite ; )  Om jag inte minns alldeles tokigt hade jag en fyrkantig orange, precis en sån som är på bilderna. Åh vad jag var glad när jag fick den!


Om den högt älskade bubbelmaskinen med en svårt neurotisk chaufför

Jag kan i vissa lägen uppfattas som svårt neurotisk när det gäller min bil. Och det är  nog ganska överensstämmande med verkligheten. Men ni måste förstå att bubblan är min största kärlek. Den är min älskade! Och man är rädd om dem man älskar. Nu råkar ju en bil vara ganska så värnlös och har vissa tekniska problem med att försvara sig mot elakingar. Så därför är jag utsedd till beskyddare och vakar över alla rörelser inuti och runtomkring (inom en radie av ca 300 meter) den högt älskade bubbelmaskinen. Jag försöker göra det rullande livet så bekvämt som möjligt för bubblan, den är ju trots allt en hel del år gammal! Trots sin höga ålder har den aldrig strejkat för mig. Och gissa varför? För att jag är älskad tillbaks ; ) Så bli inte rädd när jag råkar höja rösten om du går förbi min bil. Eller om jag i ren rädsla råkar skrika "akta stolpen" när du öppnar dörren även om stolpen står 1,5 meter bort. Det är inte riktigt min mening, jag kan inte hälpa det. För om något händer bubblan kommer jag aldrig att kunna förlåta mig själv. Och dessutom är neuroser enligt psykoanalytisk teoribildning  uttryck för omedvetna konflikter, eller rester av försvarsmekanismer som utvecklats under barndomen. Så jag kan inte göra något åt mitt beteende. Accept and let go

=D

Ohms lag

Ohm (Ω) är en enhet i vilken man mäter restistans, d.v.s. motstånd i mot elektrisk ström.
Simon Ohm bevisade att ju lägre resistans det är i en komponent desto större ström vid en given spänning, samt att om man har en given resistans och ökar spänningen kommer också strömmen att öka.
1Ω är den resistans som skapar en ström på 1A om den ansluts till en spänning på 1V.
Ohms lag skrivs således enligt följande:

 U = R  × I
(V) (Ω)  (A)


Förvirrande solsken och boktips

Min semester är över. Kom hem i förrgår men flyget ca 13.15. Solen sken i Kiruna, det var faktiskt bättre väder än i södra sverige! Höll ju dock inte länge och nu är ordningen återställd och det är kallt och skönt igen. Kom ett par regnstäck nyss så nu känner jag mig som hemma igen. Blev lite förvirrad när solen sken och jag inte frös när jag klev av planet!
Men satt i alla fall och njöt av solen när jag kommit hem. Och läste en bok! Evigheter och århundranden sen jag läste en bok som inte handlar om fasförskjutningar, impedans och EKLK! Och det var så skönt.

"Flyga drake" av Khaled Hosseini var det som upptog min totala uppmärksamhet under en tid. En fantastisk bok och otroligt välberättad. Boken följer Amir som växer upp i Afghanistan tillsammans med sin tjänare och trogne vän Hassan men som vuxen lever ett liv i USA. Den handlar om svek, om att ställa saker och ting till rätta och om kärlek mellan far och son, mellan bröder, mellan man och hustru. Den handlar också om Afghanistan, hur livet utvecklats för de som stannat kvar, och de som kunnat fly.
Rekomenderar!

Boken är nu slutläst, och nästa ligger och väntar på att jag ska orka ta upp den.

Är nu gudmor! : D Och sötare unge får världen leta länge, länge efter. Helt underbar liten tös. Det känns så tråkigt att hon bor så långt bort (kanske är jag som bor långt bort förresten), men förhoppningsvis lär hon sig prata snart så vi kan prata i telefon och köra lite guidning den vägen =P

Klockan börjar nu närma sig sent. Varje morgon svär jag att gå och lägga mig tidigare nästa kväll. Och ändå sitter jag vaken lika länge varje kväll. Och varje morgon har jag ont i ögonen och huvudet för att jag inte haft vett nog att gå och sova kvällen innan. ÅH! Varför? Saknas självdiciplin? Förmodligen.
Det kommer bli så tungt att kliva upp imorgon.
God natt

Jag öppnar skattkistan för dig... där finns:

Skatt nummer ett:

Bubblan är officiellt i bruk för säsongen. Det är perfekt bubbelväder, i alla fall då och då. Det är däremot inte perfekt tvätta-bubbelväder! Tvättade och vaxade och gned och polerade igår till jag fick förslitningsskador i axeln, men blev helt galen av alla mygg som störde mig!! De var så många! Och de var så irriterande! Och jag fick så många myggbett! =(
Jag får dessutom stora bölder av de små liven, så igår såg jag ut som ett galet monster med böldpest. Tur att det går över ganska fort i ansiktet, har dock fortfarande hårda knölar på benen (ja, jag hade shorts. Och nej, det var inte smart).
Men vad gör jag ite för min kärlek nummer ett? ; )

Skatt nummer två:

Åker om två timmar =D Ska bli såå härligt att få träffa pappa och dom igen! =D Och gå på dop. Från och med söndag är jag gudmor till en fantastisk liten människa.

Restskatt:

Fick nya premien för bilförsäkringen idag. Den är ju så klart höjd. Eftersom regeringen har höjt skatten på trafikförsäkringen!! Sänkta skatter, My ass! Den lilla hundringen sänkt inkomstskatt äts snabbt upp och mer därtill av höjda samt helt nyligt uppfunna skatter och avgifter.

Love hurts

  Love hurts, love scars,
Love wounds, and marks,
Any heart, not tough,
Or strong, enough
To take a lot of pain,
Take a lot of pain
Love is like a cloud
Holds a lot of rain
Love hurts, ooh ooh love hurts 

Im young, I know,
But even so
I know a thing, or two
I learned, from you
I really learned a lot,
Really learned a lot 
Love is like a flame 
It burns you when its hot
Love hurts, ooh ooh love hurts

Some fools think of happiness
Blissfulness, togetherness
Some fools fool themselves I guess
Theyre not foolin me

I know it isnt true, 
I know it isnt true
Love is just a lie,
Made to make you blue
Love hurts, ooh,ooh love hurts
Ooh,ooh love hurts

I know it isnt true, 
I know it isnt true 
Love is just a lie,
Made to make you blue
Love hurts, ooh ooh love hurts
Ooh ooh love hurts
Ooh ooh... 


I mitt bagage

På torsdag kväll ska jag ut och flyga flygplan. Har lite funderingar kring mitt handbagage. Vill ju ha med mig både kameran och datorn ner. Men jag vill definitivt inte skicka någon av dom med incheckat bagage! Men reglerna säger ju klart och tydligt att det är ett handbagage/passagerare som gäller. Och min kamera och min dator blir ju två, hur man än räknar. Hur ska man få 1+1 att bli =1? Kanske helt enkelt kan chansa på att dom är riktigt snälla på både Kiruna flygplats och Arlanda? (för jag måste ju få hem alltihop också). Är lite nervös över att chansa. Men enligt vissa (säkra?) källor borde det inte bli några större problem. De som kontrollerar handbagage borde ju ha förståelse för att man inte vill skicka dyra, ömtåliga saker underst på en skumpande bagagevagn. Eller?

Apropå telefoner.... Varför går dom sönder? Och är otur med telefoner ärftligt?

RSS 2.0