J

Hos dig är jag trygg.
I dina armar är jag lycklig.
I dina ögon ser jag inget annat än kärlek.
Och dina fingertoppar mot min hud
 skänker rysningar av välbehag.
Tanken på dig får världen att gunga.
Att se på dig ger mig ro.
Du ger mig fjärilar i magen.

Jag tror jag är kär.

Totalt kaos, hjälp sökes

Mitt liv är totalt fucking kaos! Rent praktiskt. Står skriven på en adress, bor på en annan, ringer man mitt hemnummer kommer man till en tredje lägenhet. Adressändring krånglar, så posten verkar inte riktigt komma någonstans. Bankdosan har pajat så jag kan inte betala räkningar. Beställde en ny, men de skickade fel sort och dessutom till fel adress. Fick den rätta, till rätt adress idag (tack o lov). Mitt vardagsrum är proppfyllt med saker som ska sorteras, plockas in, kastas, skänkas (sådär som det brukar vara när man flyttar) och jag måste ta ett flyttlass till innan jag är klar med utflyttning. Inflyttning pågår löpande. Jag står inför nya rutiner, ett nytt liv, delvis nytt umgänge. Ojoj, jag hinner inte med! Kan ingen hyra ut sig till hos mig, fixa flytt, räkningar (går med på att de dras från mitt eget konto), adressändringskrånglet, lära känna nya människor. Jag betalar bra! Hjälp önskas, omgående!

Om du känner för att hjälpa till att flytta, säg bara till. Jag kommer inte att neka. E-M, du behöver inte meddela ditt intresse, jag vet att du vill ;)

Det är två skift kvar av jobbveckan (efter inatt), sedan ska jag försöka ta tag i kaoset. Lyckas inte ens lura i mig själv att jag ska göra det när jag jobbar.

Är det någon som vet var man kan köpa tid? Har letat på både Coop och Ö&B, men dom hade inte.

Överhört på telefon

Saker man kan få höra när man pratar i telefon med småbarnsföräldrar:

"Men det här är faktiskt dom mjukaste hårdis-byxorna jag hittade. Du har ju kissat ner alla mjukisbyxor."

"Nej, lilla gumman, nu ligger du i kissblöjan!"

Saker man kan få höra när man pratar i telefon med hundägare:

"Tindra, matte har ramlat"

But what about the children?

Haiti har, som alla vid det här laget vet, drabbats av en fruktansvärd katastrof. En jordbävning som mätte 7,0 på richterskalan. Minst 50 000 har dött och ca 3 miljoner människor har blivit hemlösa. Det är en situation som inte går att föreställa sig, som ingen borde vara tvungen att uppleva, men som tyvärr är så reell den kan bli. Det saknas rent vatten, mat, sjukhus och sjukvårdsmaterial. Hjälpen är på väg, en liten del har redan anlänt. Mycket mer behövs, och kommer att behövas länge framöver. Mitt i allt detta finns barn. Döda barn som hittats, döda barn som inte hittats, levande barn hittats och levande barn som inte hittats. Hur många barn har blivit föräldralösa? Hur många föräldrar kommer inte att återse sina barn? Det går omkring ensamma barn på gatorna, som sover utonhus bland lik, som inte har någon att söka trygghet hos och som inte får tag på mat eller vatten. De kommer för alltid att få leva med minnena av den här katastrofen, och utan hjälp kommer de som överlever aldrig klara av att leva ett normalt liv i framtiden. De löper stor risk att bli utsatta för människosmuggling, slaveri, sexuellt utnyttjande och trafficking om ingen kommer till deras hjälp, snart. Men så finns det även solskenshistorier, vackra berättelser om barn som återser sina föräldrar, om barn som får hjälp.

Den här bilden är ett exempel på en sådan, det är Redjeson Hausteen Claude, 2 år gammal, som räddats och återser sin mor efter två dygn under rasmassorna.
(Bilderna är lånade från Aftonbladet och fotad av Gerald Herbert, AP.
Klicka här för att komma till artikeln.)

Blicken i hans ögon säger allt. Och jag önskar mer än allt annat att alla barn på Haiti skulle få ha samma blick. Detta är tyvärr långt ifrån möjligt. Många, många barn kommer aldrig att se sina föräldrar eller syskon igen. De kommer för alltid att få leva ensamma, utan de allra viktigaste personerna i deras liv.

Det är alla dessa ensamma barn jag vill hjälpa, det är alla dessa barn som återförenas med sina kära jag vill hjälpa. Jag vill göra vad jag kan för att se till att de inte kommer sakna mat, vatten, skola, leksaker och en trygg miljö att växa upp i. Jag har valt att skänka pengar till Rädda Barnens aktion i Haiti. Enkelt med bara ett sms. Deras omedelbara insatser består i att dela ut familjepaket med filtar, myggnät och behållare för vatten och hygienpaket med tvål, handdukar och tandborstar. Så fort temporära bostäder har ordnats kommer Rädda Barnen att sätta upp barnvänliga platser, dit barn kan komma och bara vara barn tillsammans med andra barn, men även ha möjlighet att prata med trygga vuxna. Amerikanska Rädda barnen är redan på plats. Vad gör du?

Förklaring lyder som följer

Jaha, känner trycket på en förklaring... Jag har alltså flyttat, eller som man säger när man varit vuxen, separerat. Jag bor, för tillfället, på lompis och håller som bäst på att inreda min nya, fina lägenhet (som jag hyr i andra hand). Den ligger i tuolla. Jag blir alltså tuollabo! Den nya fina tv:n har lämnats tillbaks, eftersom jag fick tv:n, aka "50-tummaren", från mitt gamla hem. Och ja, jag har träffat någon alldeles speciell, I'm in löööve som man säger. Mina känslor kring allt detta tänker jag inte ge ut så lättvindligt, ni måste ringa mig för att få veta mer ;)

Vilken underbar sida!

Google maps är en fantastisk sida. Kikade runt där och upptäckte att inte bara en utan två av mina bilar finns med på satellitbild! Visserligen är ingen av bilarna i min ägo längre, den ena är skrotad och den andra är såld. Men ändå! Fab!

Min nya favoritaffär: Dollarstore

Dagarna går. Jag följer med. På måndag ska jag börja packa, snart flyttar jag på riktigt! Min nya lägenhet är fin, och jag hoppas det kommer fungera bra att hyra i andra hand. I lördags var vi på Dollarstore i Gällivare för att fynda. Handlade för nästan 1600! Det blev så mycket att jag inte kommer ihåg vad jag köpt längre. En snygg vattenkokare och en kastrull med ånginsats är nästan det enda jag minns att jag köpt. Efter storhandlingen åt vi på Frasses, det var riktigt bra! Stor skillnad mot Frasses hemma. Sedan blev det Coop, strosade omkring och tittade på saker, vi passsade också på att köpa ägg och mjölk så vi slapp det när vi kom tillbaks till stan. På lördag blir det favorit i repris, Dollarstore. Men denna gången åker vi för att Finastes barn också ska få följa med. Ett besök på Jysk är också inplanerat, och känner vi för andra affärer så kommer vi inte tveka att gå in. När vi kommer hem igen kommer min älskling Tindra tillbaks. Ska bli härligt att få kramas lite (läs mycket) med henne. Har även planerat in ett par dragpass, denna gång på spark ;) Blir ett härligt veckoslut, i stil med de senaste veckosluten!

Vad hände?

Jaha... som alla andra vill jag väl göra bokslut för 2000-talet. Här kommer milstolparna under mitt 00.


2000
Millenieskiftet firade jag i Stockholm, med alldeles för mycket champagne och cider, iklädd en lång, grå klänning. I maj träffar jag mannen jag kom att spendera nästan precis hela årtiondet med.

2001
Är med i en bilolycka och får en whiplash-skada som följ. Många månader med rehabilitering, och många tårar.

2002
Blir sambo.

2003
Jag tar studenten! Äntligen fri. Trodde jag. Med facit i hand hade jag gärna gått gymnasiet än ;) Spenderar sommaren på motorcykel i Norge.

2004
Börjar plugga på komvux, läser upp betyg och mer matte för att komma in på sjuksköterskeprogrammet vid LTU.

2005
I januari börjar jag på SSK-programmet. Trivs väldigt bra, till en början. Inser dock efterhand att detta kanske inte var något för mig. Hoppar av i december.

2006
Springvikarierar åt kommunen, och bygger upp en stark beundran för de människor som orkar göra detta, dag ut och dag in hela sitt yrkesverksamma liv. I mars byter jag inriktning från vården till industrin. Börjar jobba åt LKAB

2007
Kommer på att jag vill bli elare. Back to school igen. Inser direkt att teknik är något jag vill arbeta med!

2008
Färdigutbildad. Börjar jobba åt LKAB igen, denna gång som automationstekniker. Allt ångar på.... tills... finanskrisen anländer och jag blir uppsagd. Blir sedan sjuk, och firar årsskiftet som långtidssjukskriven.

2009
Året börjar med inläggning på sjukhus, 2 månader. Kommer hem, med nya krafter. Söker ett jobb, som satellitoperatör, och får det. Börjar jobba i juni. Skaffar hund. I december flyttar jag "hemifrån" och mannen jag spenderat hela 2000-talet med är inte längre en avgörande del av mitt liv. Och ja, jag har hunnit träffa en annan (nykär;)

1 januari 2010
Har egen lägenhet =D

Satellit

Den här låten passar utmärkt att lyssna på när jag jobbar =D
För övrigt... den där tv:n

Köpte ju en alldeles egen tv på mellandagsrean. Den lämnade jag tillbaks ett par dagar senar, eftersom jag inte längre behövde köpa en ny. Helt plötsligt hade jag 2(!) stycken tv-apparater. En på 42" och en på 50". Lite väl fläskigt när man bor ensam i en tvåa kanske, så jag lämnade tillbaks 42:an. DVD:n behöll jag dock ;)

20 10

Nytt år, nytt liv, ny lägenhet, ny kärlek, nya möjligheter. Den senaste tiden har varit galen, så mycket har hänt. Nu börjar det lugna ner sig, och jag tar det mest lugnt och njuter av att faktiskt må bra. Är numera förortsbo, eller ska bli i alla fall. Har fått nycklarna till min alldeles egna lägenhet. Har gjort en lista på vad som behövs göras (och i vilken ordning jag ska göra det) för att få lite struktur. Och för att inte glömma något viktigt, är ju en smula.... tankspridd.

Listan:
◊ Rensa vinden/källaren i gamla lägenheten (gl)
◊ Packa alla saker i gl
◊ Flytta lådor och de möbler som ska med mig från gl till förorten
◊ Gå igenom vad som ska magasineras från förorten, och vad jag ska ha där
◊ Möblera

Du som vill hälsa på mig är varmt välkommen! Hör av dig innan så bäddar jag upp bäddsoffan åt dig.RSS 2.0