Min allra första semester närmar sig!

Om lite drygt en månad får jag semester. Min allra första semester. Jag har inte varit ledig en sommar sedan 1997... Förstår du hur länge det är?! Men i år ska jag då ha min första semester någonsin. Betald och allt! Och att få fira den med Fina J och hans Fina barn! Hade inte kunnat bli bättre, på något vis... Jo, det hade varit liiite bättre om vi hade hunnit byta bil innan semestern, så alla får ordentligt med plats. Det kändes lite tråkigt igår när vi tänkte på det. Men som vi sa, det är vår första gemensamma semester, den får vara lite stapplande och trevande. Det gör ingenting. För vi har många fler semestrar att fira tillsammans.

Till helgen händer det grejer vill jag lova! Men jag tänker inte säga vad =P berättar när det är över.


Jag är bortskämd =)

När jag kom hem från mitt 12-timmarskift på jobbet igår var bordet fin-dukat. Maten var fördiglagad och i en skål låg en påse chips och mitt favoritgodis. Maten var supergod! Och till det fick jag ett glas vin. Sen var det filmdags. En film jag länge velat se. Med andra ord var det helt underbart att komma hem igår, till min underbara J!

Ärligt, jag har världens finaste pojkvän!

Kort krönika

Åsa Linderborgs krönika i Aftonbladet är kort, men träffar precis rätt!!!
Inget mer behöver tilläggas, läs den!Fina, fina J!


Pyttipanna- dvs spretigt inlägg

Har planerat in en fotosession till helgen, med en riktigt bra modell. Vi har fotat tidigare också och jobbar riktigt bra tillsammans. Är grymt laddad inför fotograferingen och har en hel del ideér på lager.
Har hunnit med en del blombilder. Är dock inte lika kul utan makroobjektiv. Måste införskaffa ett (alternativt makroringar) så fort ekonomin tillåter. Nåväl, just nu är siktet inställt på helgen. Måste fixa bakgrund, tömma kameran och ladda batteriet (kamerans och mitt eget) innan helgen.Det har varit sommar i stan. Helt underbart! Jag tog vara på värmen och sprang i shorts och linne hela tiden. Träffade på gamla kollegan M som konstaterade följande "sommaren i kiruna är den bästa dagen på hela året". Mycket sant. Men för säkerhetsskull ska jag införskaffa spf40, ifall värmen och solen återvänder en till dag.

Snus-djävulens klor sitter djupt!

Jag är nikotin-fri. Har varit utan snus i 4 veckor, på torsdag har jag varit utan nikotin i 4 veckor (tuggade nikotintuggummi ett par dagar) och utan onico (nikotinfri snus) i 1½ vecka. Det är skittrist att vara nikotinfri. Jag saknar snuset, ofta! Flera gånger per dag kommer jag på mig själv med att vilja lägga in en snus. Att jag väljer att låta bli gör att jag känner mig duktig. Men det är så trist att låta bli!!! Saknar min kompis Snusen. Saknar känslan under läppen. Det värsta är att jag är fullt medveten om att jag inte kommer få någon stor aha-upplevelse när jag inte längre saknar Snusen. Längtan kommer bara vara borta. Ingen belöning i sig alltså. Får nöja mig med den simpla belöningen att jag får ha kvar mina tänder, har bra andedräkt, minskar risken för cancer och inte längre slänger flera hundra i veckan på skit som är dåligt för hälsan.

Men jag är nöjd, med mitt beslut, mitt sätt att genomföra det, och min beslutsamhet att inte en endaste gång till i livet snusa. Eller ens lukta på det. Jäklar vad jag kommer klara det här!!

For whom the bell tolls

Det är fantastiskt att man kan ha ett intro på 2.10 utan att det känns konstigt.... Men det är klart, Metallica kan allt
Sing along now everybody!
Maktgalenskap

Emmaboda kommun tänker inte tillåta anställda som är bjudna på ett bröllop att gå på det...
Ärligt och på riktigt. Nu handlar det visserligen om ett väldans stort, flådigt och (för skattebetalarna) dyrt bröllop, men ändå. Kommunalrådet har förbjudit de anställda att åka till bröllopet om de måhända fått en inbjudan.
Är detta verkligen tillåtet? Kan man förbjuda sina anställda att på fritiden och frivillig basis besöka ett bröllop de blivit bjudna till? En sak är säker, det är helt jäkla galet. Hur kan man ens i sin vildaste fantasi tycka att man
kan bestämma över fria människors fria tid? Luktar som att någon blivit lite smått maktgalen.
Tur är ju att någon orkar stå upp, en i kommunfullmäktige tänker nämligen åka. Jag höjer mitt glas för dig!

Läs hela artikeln här.

Snöless idag!

Ja se det snöar. Och har snöat hela dagen, idag och igår. Usch vad jag är less på snö just nu! De här dagarna bor jag utan tvekan på fel ställe, hatar dessa bakslag. Jo, jag är van och jo jag vet att de kommer varje, jäkla "vår". Men ändå. Just nu är det ingen årstid alls egenligen. För varmt för vinter, för lite snö för vår, för mycket snö för sommar. En äcklig mellanperiod och just nu fyller snön inget syfte eftersom den inte duger till något annat än stenhårda, vattenfyllda snöbollar.
Just idag ser södra Sveriges slaskvinter riktigt lockande ut i mina ögon och jag kan tänka mig att stå ut med ett par månaders regn istället för 8 månaders vinter. Gräset är alltid grönare på andra sidan, tråkigt nog. Hade gärna ätit sommarkakan men behållt vinterrussinen.

1 maj välkommen

Om jag inte hade jobbat hade jag gått i tåg idag. Visat mitt missnöje med dagens regering och dess politik. Jag har inte röstat fram dem till makten, och tycker inte att de uträttat något bra för Sverige de senaste 4 åren. Ser enbart dessa försämringar, som totalt överspeglar allt som eventuellt hade kunnat vara positivt. T.ex Försäkringskassans nya hårda linje. Hur de tvingar människor med obotlig cancer, människor som dagen innan förlorat sitt barn, människor med multipla sjukdomar att gå till jobbet, eller till arbetsförmedlingen för att söka jobb eftersom de anses vara arbetsföra. Vad hände med respekten gentemot våra medmänniskor? Vad hände med förståelsen för de tunga delarna i livet?
Jag ser också hur arbetslösa tvingas från a-kassan till socialbidrag, eftersom de inte får något jobb. Eftersom det inte finns jobb. Samtidigt som storföretagens styrelser tar ut jättebonusar för att fira vinsten de gjort, alternativt peppa sig själva att göra ett bättre jobb kommande år och inte gå med rekordförlust.
Jag ser familjer som splittras mot sin vilja, för att staten tvingar den ena partnern att flytta genom hela sverige för ett jobb (de egentligen är överkvalificerade för). Jag ser pensionärer gå på knäna i sin ekonomi, samtidigt som de med mycket pengar skor sig än mer. Jag ser helt enkelt inte fördelarna i denna fullständigt egoistiska politik. Sköt dig själv och skit i andra är inte en devis som passar mig. Jag uppskattar inte detta totala förakt för människor som inte är välskodda. För mig är det självklart att ställa upp för varandra i samhället. Att vi gemensamt ska hjälpas åt, för plötsligt en dag är det jag själv som behöver hjälp. Eller någon jag bryr mig om.
För mig är det självklart att hjälpas åt, för att visa att vi värnar om varandra. Att Sverige inte är en kall nation med ytlig vinst i enda åtanke. För mig är det självklart att vi tillsammans ger alla människor i samhället en chans till ett värdigt, drägligt liv.

I september byter vi regering!

RSS 2.0