Fredag, fylla och pensionärer

Var på biltur med E i fredags, körde runt lite på måfå och njöt av uppmärksamheten vi väckte i tuffa bilen. Svängde ner till Ripan, och ser en tant stupa ner för stentrappan (2 små trappsteg). Åh shit! Hon har fått en hjärnblödning, eller hjärtattack, eller blivit blind eller något annat hemskt for genom mitt huvud när vi stresskörde runt för att komma dit. Springer fram till tanten som ligger och krälar på marken. "Hur är det med dig?" frågar jag. "Dhe e bhaara brhaah!" sluddrar tanten och skrattar samtidigt som hon fortsätter kräla i sina försök att komma upp. Jag och E tar tag i varsin arm och drar upp henne på sina runda fötter. Samtidigt kommer en gubbe storlek XXL ut och pekar på oss och säger "Heej, vi ärh lllide fulllah" och tanten skrattar. No shit Sherlock! De var ju askalas, stenpackade, kanon i fyllan. Fyrhjulsdrift på. Vi säger åt gubben att akta trappen, "jah då!" säger han och snubblar på tidigare nämnd trappa och trillar baklänges. Tanten skrattar. En taxi kommer inrullande, det visar sig vara deras. Jag kan inte släppa tanten, eftersom hon absolut inte kan stå själv. Taxichauffören ser lite nervös ut. Börjar leda tanten mot taxin för att kunna hjälpa E med gubben som tagit tag i hennes huvud och drar henne mot sig samtidigt som han säger "jag måste få känna på dig!" "Eeeh, det kan du göra när vi kommer till taxin" svarar kvicktänkta E och försöker slita upp gubben från marken. En tredje pensionär kommer ut, och flinar. Han försöker hjälpa E genom att hålla i gubbens hand. Stor hjälp. Gubben kommer på fötter, och de vinglar ostadigt mot taxin. "SLÄPP MIG INTE! DU MÅSTE HÅLLA ORDENTLIGT" hör jag gubben skrika samtidigt som han tar ett rejält tag om E:s midja och jag släpper tanten vid taxin. Det var en minibuss, som man var tvungen att klättra in i. Fick putta in tanten och sen tog taxichauffören över E:s nyfunna vän. Vi skrattade så vi höll på att dö och sprang in i vår bil för att slippa prata mer med dessa spännande människor. Eller mest för att undkomma gubben som ville kramas och känna. Spännande kväll.

A brand new me

Rapport över senaste besöket hos frisören

Uppdrag: Bli brunhårig
Ursprunglig hårfärg: Überblond
Plats: Frissan
Planerad tidsåtgång: 3h
Slutlig tidsåtgång: 6h
Antal använda (olika) färger): 5st

Sammanfattning:
På plats hos frisören satte sig kunden i stolen och ett samtal om önskat slutresultat fördes och mål fastställdes. Färgen som valdes var ljus brun, och färgmetoden toning. Frisören blandade aktuella vätskor och penslade toningen i håret och verkade sedan i 20 minuter. Frisören tyckte inte att uppsatt mål uppnåtts redan innan toningen sköljdes ur, och när håret var torkat såg man att färgen som uppnåtts var blond. Ny toning valdes, denna gång ett par toner mörkare. Efter ursköljning och torkning var resultatet en ny färgkombination: rosa morot. Kunden känner sig inte alls nöjd med den nya hårfärgen eftersom den ligger långt från uppsatt mål och dessutom går i både rosa och orange. Beslut tas om att prova en ny metod, färgning och ny färg, ännu mörkare. Vätskor blandas, verkningstiden sätts till 35 minuter. Efter ursköljning och torkning uppskattas färgen till att matcha uppsatt mål, och för att liva upp den lite bestäms att bleka några slingor. Slinghätta används och blekning sätts att verka på valda slingor. Ursköljning och torkning, nu upplevs håret plötsligt lite grått och tråkigt. Man bestämmer sig för en rast så att kunden kan äta och frisören kan studera en möjlig lösning på problemet. Man bestämmer sig för ett sista försök, och väljer ytterligare en toning i en mycket mörk ton. Toning sattes i, verkningstid 20 min. Ursköljning och torkning och resultatet är mycket bra. Blond kund är nu brunhårig. Lätt klippning för att framhäva frisyr genomförs. Efter styling granskar kunden slutresultatet och är nöjd.

Så my friends, I'm no longer a blond! =D


Stor stor sorg

Mitt hjärta är krossat, mitt liv är nu tommare än totalt vakum. Min älskade såldes idag. Min fina, fina bubbelmaskin bor nu med en annan, jag känner mig ensammast i världen =..(

Kunde inte se den åka från gården så jag tog en promenad och höll för öronen när jag hörde den två kvarter bort. En tår trillade ner för kinden. Sen blev jag halvt ihjälskrämd av två som tutade i sin bil precis bredvid mig. Det spräckte mina trumhinnnor och skrämde hjärtat ur bröstkorgen på mig. Så nu är nästan alla problem med bubbelsorg lösta. Eftersom jag inte har några trumhinnor kvar behöver jag inte höra den, och eftersom jag inte har något hjärta behöver jag inte bli ledsen. Då återstår bara problemet med att se den. Måste komma på något bra sätt att bli blind på... Kreativa tips, nån?


Skrev en liten sång till min kära bil när jag lämnade den till nya äventyr:
(mel. Min kära lilla ponny)

På fyra hjul går den som jag gillar allra bäst,
Gillar, gillar, gillar allra bäst,
Jag sitter vid hans ratt för han är min lilla bil,
Är min lilla bil.


Vad du är frän min tuffa lilla bubbla,
Vad du är snygg min kära lilla bil,
Du säger VromVromVroom min kära lilla bubbla
Och du är den jag älskar mest.

 

Se lacken den är grön liksom pappret på en mint,
Pappret, pappret, pappret på en mint,
Ett säte mjukt som bomull det har min lilla bil,
Har min lilla bil.

 

Vad du är frän min tuffa lilla bubbla,Vad du är snygg min kära lilla bil,
Du säger VromVromVroom mina kära lilla bubbla
Och du är den jag älskar mest.

Min bubbla vet så väl att på lördag är det fest,
Lördag, lördag, lördag är det fest,
En tank med gasolin det får min lilla bil,
Får min lilla bil. 

 

Vad du är tuff min fräna lilla bubbla
Vad du är snygg min kära lilla bil
Du säger VromVromVroom min kära lilla bubbla
Och du är den jag älskar mest


Av allting här i världen jag önskar allra mest,
Önskar, önskar, önskar allra mest,
Att aldrig jag skall skiljas ifrån min lilla bil,
Ifrån min lilla bil.

 

Vad du är tuff min fräna lilla bubbla
Vad du är snygg min kära lilla bil
Du säger VromVromVroom min kära lilla bubbla
Och du är den jag älskar meeeest!

 


Knak i kotor

Var till "kotknäckaren" idag. Har i en vecka haft så ont i revbenen att jag inte kunnat andas, röra mig, än mindre hosta. Att nysa kan jämföras med smärtan man har när någon sliter ut tånageln på en med tång.
Fick så tid till naprapaten, idag. Var där i morse, och han började med att förhöra sig om jag åt mediciner, hur länge jag haft ont, om jag haft problem innan osv. Sen fick jag ligga på bänken och han tryckte ut ett helt gäng knutor i musklerna. AHJ! Men jag tänkte också "åh, vad skönt, han ska inte knäcka något". Så sa han "andas in, och släpp ut sakta". Och vips så knakade det i bröstryggen. Och det satt riktigt hårt! OOOAAAJ! När det var över sträckte han lite i mina muskler, och plötsligt knakade han nacken på mig. Fy fan vad vidrigt det var! Trodde han skulle vrida av huvudet på mig. Efter en timmer behandling med knak och el var jag en mycket rörligare människa. Ont har jag fortfarande, men bara i musklerna. Ska tillbaks på måndag. Både bävar och längtar.

FB

Gjorde två intressant test på Facebook. Det första berättade om vad mitt barn ska bli som stor, och det andra vad mitt barn ska heta. Ska ringa Kvinnohälsovården på måndag och boka tid för sterilisering!

För det första; jag kommer att föda antikrist. Mitt barn kommer ha ett offeraltare på sitt rum, men har jag lite tur kommer han/hon flytta till USA och bli president.

För det andra: Jag ska döpa denna antikrist till Muppan (om det blir en tjej) eller Kakafonia (om det blir en pojke).

Att jag föder antikrist kan jag ta, det är väl ett straff för mina synder, droppen som fick bägaren att rinna över och mig att ta beslutet om att klippa ledarna är namnen jag nu måste sätta på mitt stackars barn. Måste åtminstone leta upp ett tufft efternamn att ta, så jag kan neutralisera det hemska förnamnet min lilla djävul kommer få. Vad sägs om detta framtidsscenario; "ladies and gentlemens, let me introduce the president of the United States of America: MUPPAN TROLLULV" hmmm....

fick hjälp att hitta ett tjusigt efternamn här

Snart snart...

Bara minuter kvar till nedsläpp! Ring mig helst inte på ett par timmar. Och om det går åt helvete behöver du inte ringa förrän i morgon.
Det är över nu. Jag ska gå och dra täcket över huvudet, glömma bort dagens nederlag och vara i god form inför USA

Sverige-Tjeckien

Resultatet blev 3-1, och ja, jag satt som klistrad. Skrek, viftade, studsade och skrämde hunden =D Var en oerhört bra match och de svenska männen spelade ett fantastiskt bra spel, speciellt andra perioden. I tredje blev vi plötsligt 5 mot 3 på plan, och spelet blev som genom ett trollslag sturskt och övermodigt och kryddat med på tok för mycket självförtroende. Tjeckien slog till med sitt (enda) mål. Efter det var spelet skakigt, darrigt och förvirrat ett par minuter innan de tog sig i kragen och tjongade till med mål. Underbart. Och jag säger: vilken insats vår svenska målvakt gjorde! Ojojoj! Han är guld värd, hoppas de tar det =D
Imorgon kväll väntar Kanada, kanske måste skicka hunden till barnvakt så hon slipper sin gapande matte =O

7 juni

Glöm inte bort att rösta den 7 juni! Då är det val till Europaparlamentet, och det är minst lika viktigt att göra sin röst hörd i detta val som i valet september 2010. Det är nu du har chansen att påverka vilka som ska sitta i EU:s olika utskott och rösta för dig i olika frågor. Det tar inte lång tid att rösta, och att läsa in sig på olika alternativ går också fort, bara att googla olika partier och läsa lite snabbt om deras program. Låt inte lathet hindra dig från att rösta, för röstar du inte har du absolut ingen rätt att klaga på besluten som tas. Att inte rösta är samma sak som att kasta bort sin rättighet att klaga eller försöka påverka framtida beslut. Att du skriver på en namninsamling mot något som ska beslutas spelar ingen roll, du har själv valt att inte påverka.

Kom ihåg att rösta inte är en demokratisk rättighet, det är en demokratisk skyldighet!

Sanningen i betraktrarens öga

En fråga, som jag hoppas ni kan svara på. Hur ser min banner ut? Har sett den på två olika datorer, och på ena är bilden liten och många, och på den andra är bilden stor och man ser bara en del av den. Hjälp mig med sanningen!

RSS 2.0