Ops!

Hmm... Det var ett tag sen igen. Har tappat lite inspiration för att blogga. Det går liksom trögt att få ut orden, känner inte att jag har något spännande att skriva om. Inte för att tankarna fattas, klureriar ganska mycket för tillfället, och det kanske är det som är felet. Nåväl, jag har fortfarande inte tappat bort någon satellit, inte heller pajat någon =P Imponerad! Har börjat trivas riktigt, riktigt bra på mitt nya jobb, det är ett roligt gäng som jobbar här och det är ganska full rulla hela tiden. Snart ska jag dessutom lära mig en till station, för tillfället jobbar jag bara med en satellit och hanterar data från en annan, men om någon vecka ska jag in på en avdelning som har hur många satelliter som helst! Är inte säker på exakt hur många det är, men många är det. Då blir det ännu mera jobb, eftersom jag sedan kommer alternera mellan de två avdelningarna. Skoj! Nackdelen är att jag nu får ännu en inlärningsperiod, alltså en till period då hjärnan ska pressas ännu fullare på information. Får se vilka kunskaper som får stryka på foten den här gången.

Jag fyllde år förra veckan. Blev gammtacka. Gammal. Jättevuxen. Kärring. Usch fy fan. Har inte haft någon riktig åldersnoja, förrän nu! I somras upptäckte jag rynkor i mitt ansikte! GAH!! Och ja, jag känner mig faktiskt äldre. Jag känner mig inte längre som 20. Får lite panik, snart fyller jag 30, och har då levt nästan halva mitt liv. HERREGUD! Vart tar åren vägen? Fyllde ju nyss 18 och sprang på Arran varje fredag och drack drinkar på Happy Hour. Nu går jag och lägger mig klockan 8 varje kväll, orkar inte vara vaken längre! Fast ikväll blir det fest. Ska kämpa mig vaken till i alla fall klockan 2. Kanske ska lägga in lite tandpetare eller tejp i sminket för att hålla ögonen öppna? Det blir faktiskt 3:e helgen i rad jag festar till det. Har blivit en riktig partypingla. Eller så är det ålderskrisen som pratar.


Tipsar om en blogg jag läser (faktiskt den enda för tillfället). Läs söta S´s blogg! ;)


Förändringens vindar blåser inte lika kraftigt längre

Oj, nu har jag varit 3 veckor på mitt nya jobb. Och som jag trivs! Det är utmanande, intressant, lärorikt och krävande. Får hela tiden ha hjärnan på full power, och jag gillar det! I början kom jag hem helt slutkörd efter varje dag (ett tag var jag beredd att börja slänga iväg annan kunskap jag samlat på mig, tex hur man använder bestick eller håller i en penna, för att få plats med nytt), nu börjar det lugna sig lite . De mest rutinartarde sysslorna är ju inte helt nya längre. Men varje dag lär jag mig enormt mycket, och det kommer inte ta slut på den varan på många, många år. Förmodligen hinner satelliten dö innan dess. Den lilla satelliten som snart fyller 10 år. Vid launch hade den en förväntad livstid på 2 år! Snacka om kämpe.

Ja, satellitoperatör är jag. Och jag kan nog ärligt säga att jag brinner för mitt arbete. Det är en oerhört spännande branch och industri, med ett väldigt viktigt syfte. Och till det syftet bidrar jag, genom just mitt arbete. Jag förser forskare med mycket nödvändigt data om t.ex ozonskiktet.Det senaste året har varit minst sagt omtumlande. Det har hänt så mycket så det går knappt att föreställa sig. Nu börjar allt lugna sig igen, det är inte längre turbulent. En perfekt avslutning på detta år är nog jobb-bytet. Jag låter en den förändringen vara det sista steget från mitt gamla liv. This is the new me. And I love it all!

RSS 2.0