Släng er i väggen

Kristdemokraterna är förlegade människor med en föråldrad människosyn. Är lite emot politik grundad i religion, känns inte som att det underlättar för religionsfrihet om ett sådant parti fick makten.

Däremot är jag beredd att ändra åsikt om det bildas ett parti baserat på nedanstående religion. Jag hade gått med direkt!
Och så här skulle det se ut i september 2010

Läs mer Om Hokus & Pokus här,
missa inte!!

Registrera mera

Anders Milton har fått i uppdrag av Göran Hägglund (kd) att starta en utredning med mål att minska antalet oönskade graviditeter. I juni presenterade han sitt förslag som till viss del är mycket bra men samtidigt riktigt dåligt och skrämmande. I förslaget vill han bland annat att man ska dela ut gratis kondomer och dagen-efter piller i skolan till elever över 15 år, subventionera p-piller samt placera ut fler kondom-automater på ställen där unga vuxna vistas ofta. Så långt allt väl. Desa åtgärder stöder jag fullt ut. Tycker även att man kan se över sexualundervisningen ordentligt och låta ungdomar tycka till om hur den ska utföras och vad som ska ingå i den för att öka medvetenheten kring sex och vad det kan föra med sig. Alla vet väl att man kan bli gravid eller få en könssjukdom av att ha oskyddat sex, men många struntar i det, däför kanske man borde se över informationen kring det och göra den mer lättillgänglig.

Så till det otäcka i förslaget, nämligen ett nationellt abort-register. I detta register ska man registrera alla kvinnor som genomgår en abort med namn och personnummer. Hur detta ska minska antalet aborter är för mig obegripligt. Känns mer som ett försök att kränka dem som faktiskt gör en abort, kanske skrämma dem från att utföra aborten? I såna fall får vi istället ett samhälle med massor av oönskade barn vars föräldrar inte klarar av att ta hand om dem på bästa sätt. Är det ett sådant samhälle vi vill ha? Ett samhälle där staten kontrollerar en kvinnas rätt till sitt eget liv. För faktum är att barn kan bli till trots att preventivmedel används. Ingen metod är 100% säker. Ska kvinnan, som förutom att ta det tunga beslutet att genomgå en abort, registreras? Behöver jag påpeka att (kd) är positiva till förslaget? (kd) är ett förlegat parti med önskningar och tankar om att staten ska ha all makt, även över det personliga. Vem man ska gifta sig med, när man ska skaffa barn, hur man ska leva sitt liv. Känns som om det här förslaget handlar om att ställa kvinnorna i skampåle på torget utanför kyrkan så alla kan beskåda dessa fruktansvärda människor. Om vi ska ha ett nationellt abort-register tycker jag att vi ska  ha ett nationellt sex-register där vi registrerar alla som är sexuellt aktiva på något vis. Och med något vis menar jag även de som någon gång råkat tänka en smutsig tanke. För att genomföra detta ska vi operera in tankeöversättare i alla huvuden och samla allas tankar i en databas. Sedan görs sökningar efter snuskiga ord och alla träffar registreras med namn, personnummer och adress. Som straff för sitt synderi ska informationen läggas ut på en hemsida för att världen ska veta vilka i Sverige som tänkt på sex. Ska genast börja arbeta på mitt förslag. Det kan ju hjälpa till att minska antalet könssjukdomar! Ner med information, fram för maktelit och totalitärt styre!

Läs Aftonbladets artikel här

En dag i livet för en skengravid kossa

Vakna, titta runt. Sucka, somna om. Vaknar igen, någon annan är vaken= FRUKOST! Kan inte gå fort nog, svälter ihjäl!!! Skynda, skynda, nu är det bråttom!
Glufsa, strunta i att tugga maten, bara den kommer ner i magen. Lite vatten på det. Tillbaks och somna om. Vaknar igen, nu måste vi gå ut! FORT FORT FORT! NU! Bäst att gnälla lite så det går undan nu.
Mmm vad det luktar gott ute. Men oj vad jag är trött. Bäst att gå sakta. Vill helst inte träna idag. Eller imorgon. Eller nån annan dag för den delen. Inte kan jag skumpa runt när jag är gravid heller! Fattar väl du också. Gnäller för att förstärka min ovilja.
Nä, jag tänkte inte lyssna på dig. Hör inte. Lalalala- bingobingobingo, du finns inte i min värld.
Ahh, hemma igen, dags att sova lite. Men först tvätta tissarna så mjölkproduktionen kommer igång. Sova, vakna, sucka, promenera en bit, sova i vardagsrummet istället. Dags för gnäll igen, varför förstår ingen hur jobbigt jag har det!
Jaha, ska vi åka till stugan? Jaja, jag följer väl med. Men låt det gå lugnt till! Vi tar båten va? Så slipper vi gå.
Får man inte mat snart? Du vet väl att jag äter för fler än en nu!
Mmm, middag! Äntligen! Lägger mig här och vilar lite. Eller kanske här. Eller kanske här. Nä, inget ställe är bekvämt.
Aha, gräs! Det får man väl äta när man inte får nån annan mat. Smakar bra. Betabetabeta.
Dags att tvätta tissarna igen.
Oj, ingen uppmärksamhet. Måntro om det hjälper att jag går o stör. Vill bli kliad på ryggen, struken i pannan. Nähä, ingen som ställer upp. Kanske om jag gnider mig lite mot nån. Inte det. Om jag börjar gnälla. Snääääälllaaaa, snäällla! Ah, skönt!
Nä, dags o sova igen. Pust vad man måste vila mycket när man är gravid. Oj oj, orkar inte hålla mig vaken. Ska bara tvätta tissarna innan jag somnar.

Det, mina vänner, är vad min hunds liv går ut på för tillfället. Jepp, hon är skendräktigt. Skitkul. Har öronen fyllda med tuggummi, är konstant hungrig, sover, vankar omkring, tvättar tissarna och piper. Det är vad hon gör. Snart blir jag galen. Usch vilken opraktisk feature detta är. Fyller absolut ingen funktion. Hujja

Lev nu

Konsten att stanna upp och fundera igenom saker och ting är något jag verkligen inte behärskar. Jag far ofta vidare från en plats till en annan utan att ens reflektera över vad som hänt och vad jag egentligen vill ska hända härnäst. Stressar bara vidare, kanske för att slippa stanna upp och tänka igenom det som sker. Men jag vill bli bättre på det, och jag tränar. Lyckades till och med igår! =) hade planer på att hälsa på en vän under gårkvällen, men i väntan på det behövde jag äta. Jag bestämde snabbt att åka till en annan kompis och ta med en hamburgare dit. Kanske för att slippa vara hemma, slog det mig. Så jag stannade till en liten stund, funderade på vad jag verkligen ville och kom fram till att en hamburgare med en vän är något jag skulle vilja. Så blev det. Nu ändrade jag ju inte min plan pga att jag stannade upp, men det är inte heller idén. Det handlar om att acceptera nuet, att acceptera vad man vill och lyssna till sig själv.
Det handlar om minfulness. Mindfulness härstammar från buddhismen, och går ut på att vara i nuet och observera vad som verkligen händer. Att kunna stanna upp och lyssna på fågelkvittret, att andas, att vara genuint nöjd även i tråkiga situationer. Faktiskt så kan man vara nöjd med att man städar. Det är inte det roligaste som finns men efteråt är det desto roligare och accepterar och fokuserar man på det kan man uppskatta arbetet man lägger ner! Det handlar också om att helt stanna upp och fokusera, i meditation, avslappning eller koncentrerad bön om man föredrar det. Det handlar om att verkligen känna efter helt ärligt, och att acceptera de känslor man har hur obekväma de än kan te sig. Man måste ju inte berätta om allt, men man ska inte ljuga för sig själv. Att bara finnas till en stund och inget annat är verkligen en konst, den som försökt vet hur krävande det kan vara. Men reslutatet efteråt är slående, det lugn och den acceptans man upplever efteråt är fantastiskt. Allt detta går att göra, det handlar bara om att öva, öva, öva. Om man vill förstås ;)

Morgondagen kan vi inte ändra, om framtiden vet vi inget, livet är här och nu.

Morning glory med anatomilektion

God morgon mina kära vänner. Hade ju glömt ett helt gäng med sche-ljud. Men till mitt försvar så orkade jag lägga ner ca 2 minuters funderande sent på kvällen. Är tillbaks på jobbet, och förundras än en gång över hur trött jag kan vara och ändå lyckas ta mig upp ur sängen, klä på mig och äta frukost utan alltför stora missöden. Om jag någon gång skulle lyckas komma till jobbet med kläderna ut och in skulle jag inte bli det minsta förvånad. Inte ens om jag skulle lyckas åka till jobbet utan byxor skulle det förvåna mig. Däremot genera. Vad som förvånar mig väldigt är dock det faktum att jag klarar av att utföra mina arbetsuppgifter i princip sovande, och lära mig nya saker. Ja, hjärnan är en förunderlig skapelse, ju mer jag tänker på den desto mindre förstår jag hur den klarar av att hålla reda på alla armar, ben, lungor, tankar, minnen, drömmar, reflexer och allt annat den gör. Så för att fira denna fantastiska skapelse tycker jag att vi börjar dagen med en anatomilektion!

Hjärnan
heter på latin encephalos, härstammar från de grekiska orden en, som betyder i, och cephalon som betyder huvudet. Fiffigt namn må jag säga. Den utgör den styrande delen i det centrala nervsystemet och kontrollerar och koordinerar alla kroppsfunktioner (t.ex hjärta, tarmar, lungor och kroppstemperatur) samt de mentala funktionerna (som minne, intellekt och känslor).  Hjärnan hos en vuxen människa väger runt 1- 1,5 kg och består av ungefär 100 miljarer (tusen miljoner för att förtydliga) celler. Dessa celler utgörs av två olika celltyper; neuron, som är nervceller, och gliaceller som är stödceller och det är tack vare dessa cellers kopplingar vi kan lagra och plocka fram information (minnen). Hjärnan är indelad i olika delar, fram-, bak-, stor-, lill-, mellan- och ändhjärnan samt hjärnstam. Hjärnstammen övergår i ryggmärg. Storhjärnan delas av en mittfåra i två delar (vänster och höger hjärnhalvor) och innehåller centran för tal, syn och hörsel. Den vänstra halvan hanterar medvetande, språkförmåga (tal och skrift), matematik, logik, analysförmåga samt jagets historiska aspekter och framtidsplaner och för att lyckas med detta arbetar den med en sak i taget. Den högra halvan arbetar med omedvetna förmågor som intuition, kreativitet, helhetsuppfattning, känslosamhet, orienteringsförmåga, formkänsla, igenkänning av ansikten, tolkning av ansiktsuttryck och musikalitet. Den håller sig till det som finns här och nu men arbetar med många olika saker samtidigt. Lillhjärnan sköter bl.a. balans och samordning av kroppens muskler, och innehåller även det s.k. muskelminnet. Man anser även att lillhjärnan kan spela en roll i högre processer. Hjärnstammen delas in i mitthjärnan, hjärnbryggan och förlängda ryggmärgen. Dessa är de evultionärt äldsta delarna av hjärnan och hanterar basa kroppfunktioner, drifterna (födointag, flykt, fortplanting och försvar). Det är dessa delar av hjärnan som tar över när storhjärnan fungerar sämre, vid t.ex. alkoholintag eller akut stress. Det vi i dagligt tal kallar reptilhjärnan är alltså hjärnstammen.

Avslutar denna lektion med två myter om hjärnan:
1. Att vi bara använder en viss % av vår hjärna
2. Att hjärnan vilar olika delar i taget
Elektrisk aktivitet och förbränning av glukos pågår ständigt och i hela hjärnan, så länge det är en frisk hjärna.

Källa: Wikipedia
Uppdatering på ämnet morgonmissöden. Lyckades med konststycket att skruva av locket på pepparströaren innan jag "strödde" peppar på lunchen. Ett bevis på att reptilhjärnan inte hanterar kryddning så bra.

schktjch?

Hur knasigt är inte det svenska språket? Vi har jättemånga stavningar, för samma uttal. Tänker på schh-ljudet. Listar de olika stavningarna på sch-ord jag kommer på just nu:
- Chef
- Schysst
- Skjuts
- Stjärna
- Kärna
- Tjena
- Sked
- Shejk

Ett par exempel. Kommer du på fler stavingsvariationer?

Det känns iaf som ett under att någon överhuvudtaget lärt sig svenska. För inte nog med att sch-ljudet stavas olika, samma stavning kan i ett annat ord uttalas precis som det stavats. Exempel:
- Asket
- Och
- Skejta
- Kock (detta blir ju till o med ett annat ord om det uttalas fel)

Är det någon som vet någon sorts regel för hur bokstavskombinationer ska uttalas? Man tycker ju att nån regel borde det finnas, men kommer inte på något logiskt system överhuvudtaget.

Utmaningen

Hitills är 3 tävlande med i min tidigare utlysta utmaning! Kom igen och anmäl dig också, det är inget alternativ. Jag bara skrev det som att ni hade ett val för att vara snäll. Anmäl dig med kommentar med din mailadress (puliceras ej) och tips på pris. De som inte är med kommer jag personligen att hälsa på och tvinga till anmälan. Bara så ni vet =P Vilket pris det blir utses när jag fått in ett par till anmälningar (och fler tips), men låt dom vara bra. För nuvaranda prisfavorit är riktigt bra! =D

Om att glömma sitt liv på jobbet

Åkte hem i godan ro från jobbet igår. Firade att det bara var ett skift kvar. Med ca halva vägen (dvs 2mil) avklarade och därmed nästan hemma kommer jag plötsligt på att jag glömt telefonen på jobbet! Fan. Kändes mig inte så sugen på att vända och tror inte min kollega hade uppskattat att komma hem en timme senare än vanligt (samåkning) bara för att jag glömt mobilen. Anledningen till att den blev kvar är att det på mitt jobb bara finns vissa punkter med täckning, hade lämnat den i ett av fönstren för att kunna ta emot sms, och där blev den alltså kvar. Kom på idén att ringa vakten och be honom slå av den så den inte behöver ringa och störa förmiddagsskiftet. Dom kanske inte gillar Eurythmics. Tog fram väskan för att leta telefonen så jag kunde ringa. Smart tänkt. Har under dagen känt mig halv och väldigt handikappad. Fick åka och våldgästa vänner för att stilla min nervositet. Nu är vi dock återförenade, mitt kära liv och jag. Idag lämnar jag den inte på jobbet. Och om jag gör det ska jag kräva att vi vänder och åker o hämtar den. Imorgon börjar ledigveckan =D

Vetgirig

Det finns en mycket skojig sida som heter Vetgirig där man kan göra olika sorters test för att kolla sin allmänbildning och bildning i olika kategorier (bla Simpsons, hundraser, svåra svenska ord osv). Man kan även göra en s.k. utmaning, dvs man fyller i sina vänners e-mailadresser och alla gör samma test varefter någon utses till vinnare.

Någon som är intresserad av en utmaning? Skriv en kommentar med din mail-adress (kommer inte publicera dem) så skickar jag en utmaning när vi är några stycken. Skriv gärna tips på ett skojsigt pris till vinnaren, för mig räcker inte ära! =D

Come to me Converse

Är på jakt efter ett par gråa Converse ClassicHI. Hittat dom på Junkyard, men vet inte om jag har råd än =( Måste nog vänta till nästa lön, ska ju trots allt till södra Sverige på bröllop och det kommer kosta ett par kronor. Ska dessutom köpa löshår så jag kan vara en långhårig brudtärna. Och ett par schyrre klackar. Dessutom kostar ju hunden också på tågresan eftersom hon är så stor. Letade iaf lite på nätet efter Converse-skor och kom in på Pricerunner. Hittade ett par svinfina(!) Converse i lila mocka. Blev helt kär. Sen insåg jag att de bara fanns i barnstorlek och jag blev inte begåvad med strl 35 som alla andra kvinnliga Kirunabor utan kräver den enorma storleken 38. Så det var bara att glömma sin dröm. Hittade dem inte i vuxenstrl någon annan stans. Tyckte att priset var lite för lågt, 349 spänn. För bra för att vara sant.

Nu har jag snart bara 2 skift kvar. sluter ju om 2 timmar och 45 minuter. Och tro det eller ej, men har varken kollat sjukhuset eller spelat mina nätspel. Hittills iaf ^^

Nattens tankar

Om en timma och 20 minuter åker jag hem. Då har jag tjänat pengar i ytterligare 11 timmar. För en del av dessa pengar tänker jag köpa en massagedyna man lägger i stolen. Fasikens vad skönt att få massage en halvtimme varje dag! Behövs när man spenderar 11 timmar sittandes på rumpan framför en dator varannan vecka. Känns i ryggslutet och axlarna, och jag har ändå 3 skift kvar den här veckan. Längtar hem till min säng och spikmatta. Spänner i nacken och axlarna, känner att jag sitter och drar upp axlarna mot öronen hela tiden. Förmodligen för att jag rör mig för lite och kroppen försöker kompensera bristen på muskelaktivitet.

Snart är det ledigvecka som gäller. En del av den ska spenderas i en av Norges fjordar. Där ska jag fiska spännande fiskar och när jag kommer hem hoppas jag att jag har nån sort iaf att koka fisksoppa av. MMMM! Hunden ska givetvis med, vi är ett stort gäng som drar iväg. Närmare bestämt 14 pers. Tyvärr får vovven inte bo i huset vi har hyrt så jag ska tälta =D Spännande äventyr, och spännande minst sagt att se vad hon tycker om camping. Hoppas hon trivs med det, eftersom en fjälltur är planerad till sensommaren. Funderar på att åka tåg till Narvik, och bli upphämtad där. Även detta för att Tindra ska få prova på. Hon ska med på bröllop i sommar och det blir tågresa ner, så hon måste få chansen att prova på det där med SJ.

Nu är det en timma och 10 minuter kvar till hemfärd, alltså ca 1,5 kvar tills min rygg ska data spikmattan.

Om skvallertanter, stenkastning och självrespekt

Jag är så dödligt less på skvaller. Och jag menar inte skvaller om kändisar, det orkar jag inte ens nästan bry mig om. Jag menar det skvallret som verkar obligatoriskt när man bor i en mindre stad. Alla ska skvallra, snacka skit och utbyta fördomar. Jag ställer mig utanför. Vad andra gör och inte gör anser jag inte vara min ensak. Jag skiter i att Hon skaffat barn fast hon inte har kille, att Han var otrogen med Henne som har en annan, att Dom gjort slut eller att Han och Hon knullar med varandra. Jag vet ingenting om de människor skvallret kretsar kring, inget mer än det som sägs, och ärligt; hur mycket av allt som sägs är sant? Och hur mycket vet vi om bakgrunden till det som faktiskt har hänt? Vi ser som mest en tiondel av en annan människas liv, och det är de personer vi står allra närmast. Resten av befolkningen är för egentligen totala främlingar och vi har ingen aning om vad som försigår hemma hos dom och vilka diskutioner som leder fram till allehanda beslut. Beslut som sedan ska diskuteras av alla andra och fördömas. Jag vill inte vara med, vill inte höra skitsnack om andra, sant eller osant, och vill inte delta i det. Jag gör mitt bästa för att inte sprida saker vidare, helt enkelt av den anledningen att jag inte vet vad som ligger bakom. Han kanske var otrogen för att Hon är en jävla ragata som slår honom? Hon kanske blev gravid med en kille hon var dödligt kär i men som lät henne veta att han skiter i henne? Dom gjorde kanske slut för att kärleken fattades, trots att dom har barn och villa ihop? Låt människor leva sina egna liv som dom vill och fatta sina egna beslut, visa dig själv lite respekt och fokusera på dina egna val och tro inte att du är bättre än någon annan bara för att du snackar skit. För det är du inte, i mina ögon är du en lägre människa som gottar sig i andras olycka.

Avslutar med ett citat ur Bibeln:
Den som själv är fri från synd skall kasta första stenen

Fy fan vad häftigt

I'm falling in love

med mitt jobb. Varje dag är ganska långsam, men de minuter (ja, det ska stå minuter) jag utför aktivt arbete under ett pass är jävligt givande. De siffror som första dagen såg ut som hieroglyfer har jag nu lärt mig tyda och jag får ut något vettigt av de flesta. Varje dag händer minst en ny grej, och minst en gång i veckan är det nya nytt även för de som jobbat flera år här. Jag får använda min hjärna, mycket aktivt. Måste tänka efter. Det ska bli rätt, inte fel. Och blir det fel kan jag, utan press, klura på varför. Övrig tid på jobbet går åt till surfande, chokladdrickande och pratande med mina sannerligen jättebraiga kollegor (men M&M (mina idioter), ni är fortfarande nummer ett =D ). Jag gör dessutom skillnad för världen med mitt arbete, de produkter jag övervakar skickas till miljöforskare världen över. Med min hjälp kan forskare göra viktiga analyser och slutsatser. Jag är glad när jag ska till jobbet, det känns inte tungt och tråkigt. Och det är så här ett jobb ska vara. Det ska vara utmaningar, tankekraft och självbestämande. Att jag dessutom har en (i mina ögon) ganska bra lön är grädde på mitt mos. Jag är stolt över mitt jobb, och arbetet jag lägger där. Jag är kär

+ - = -

Det här är dåligt idag:
Jag har huvudvärk som vägrar släppa
Jag är trött, som vanligt
Jag känner mig gnällig
Jag är godissugen och fast i skogen
Jag är jordgubbssugen och fast i skogen
Jag har inget att göra
Livet suger
idag

Det här är bra idag:
Jag tjänar pengar
Fick träffa E på dan
Jag får sova om 8 timmar

Slår man ihop alla plus och minus landar man ändå på minus. Skitdag.

Beställningsmord

Vilka vänner. E ville ha ett par mord utförda, så hon bad R göra det. För att slippa göra skitgörat själv och för att R uppenbarligen njuter av att döda levande. Han började omgående planera, och idag sattes planen i aktion. Nu är X antal små firrar uppfiskade och dödade och snart i E:s kyl. Kanske måste be henne göra en matback åt mig? =P Apråpå matback så kan vi köpa såna i frysen på jobbet. 40 spänn kostar dom och det är mumsig hemlagad mat i massor i dom. En back räcker ofta till 2 måltider. Idag åt jag kycklinglasagne. Och det var det godaste jag ätit på mycket, mycket länge. Ska skriva mitt namn på en till sån back så har jag mat imorgon också (det var så gott så den räckte inte till imorgon). Omväxling förnöjer inte alltid ;)Det är vår underbara restaurang på Esrange som lagar maten och skickar till oss i Salmi. Det är alltså lunch som inte går åt som blir matbackar istället för att slängas. All mat är "hemlagad", inget prefab. Till och med brödet bakar dom! Och dom kan laga mat. Farligt gott

tid

När tiden står stilla
och hjärtat slutar slå
allting rör sig
men ingentingt ändå

Minnena bleknar
fortare än vi kan förstå
och inget blir igen
som det varit just då

Andas inte,
håll mig vid liv
låt inget komma nära
springer
tar stora kliv

Låt ingen röra
jag avskyr din hand
jag vill ingenting höra
ingenting se

kämpar mot tanken
som kämpar mot mig
jag är alldeles ensam
Vem kan rädda mig


Kråkhämnd

Hämnden skall komma till mig, jag behöver inte själv utföra den. Lysande bevis för detta fick jag idag. Var på promenad med mina bestar i parken bakom huset. De som följt min blogg vet att min kära lilla vovve förvandlades till mördarmaskin en dag och hade ihjäl en av kråkorna som retat henne i tid och otid. Detta resulterade i att de två kvarvarande kråkorna anföll oss så fort vi möjligtvis kunde vara på väg mot parken, och inte har de gett upp inte. De verkar ha ett enastående minne och kommer till attack så fort vi sticker ut näsorna genom bakdörren på huset. Nåväl, idag hade jag ju två vovvsisar med mig "får se vad kråkorna gör nu" tänkte jag i mitt stilla sinne och kände att de darrade av skräck inför dessa två mardrömshundar. Ingen kråka syntes till. Ingen kråka hördes ens. Konstigt. Längre in i parken ser jag plötsligt; på marken ligger en fågel i bitar. Och om det inte är en kråka minsann! Mohahaha! Där fick ni. Two down, one to go. Så, alla ni som gillar att skjuta djur är välkomna till min park med ett gevär för att utrota den sista flygande otäckingen. Man får ju skjuta djur som angriper en, var det inte så? =)

Förtydligande: det var alltså inte min hund som dödade den andra kråkan. Förmodligen var det en annan hund som lessnade på att bli retad.

På begäran: kortfattad uppdatering

Jaha, en liten uppdatering i mitt kaosartade liv. Resan till Linköping gick bra. Fotade lite, njöt av den överdrivna värmen och provade min brudtärneklänning, ett blått fodral som satt helt perfekt. Får med andra ord inte gå upp ett gram innan bröllopet. Stannade bara en hel dag, åkte hem tidigt på torsdag morgon. Hem till kylan. Klev av planet i klänning (eftersom det var det mest täckande plagget jag lyckats packa ner, tänkte bara på ned-resan, skulle ju vara varmt där!) och blev ganska omgående blå. Men det var faktsikt ganska skönt, över 30+ och vindstilla är inte så behagligt när man kommer från nordpolen. Hem igen, sova sova sova. Sov från 15.00 på eftermiddagen till 09.30 dagen efter. Skönt! I fredags hämtade jag en hund till, nej inte en hund till mig. Är hundvakt. Så nu har jag två bestar att hålla ordning på. Den ena (min) som enligt många ser helt livsfarlig ut, och en som låter helt livsfarlig. Morrar och skäller åt allt som rör sig när hon sitter och håller utkik på balkongen. De två vovvarna kommer hyffsat bra överens, vilket är skönt med tanke  på ders storlek. Det var bara första dan dom var tvungna att tjura lite på varandra. På fredag kväll bar det av till stugan, skönt att bara vara i skogen och göra ingenting. I lördags kom E förbi, vi skulle fiska lite och grilla korv. Halkade dock till på promenaden och stukade knät för 711e gången i ordningen. Kändes först inte så farligt men efter en stund var det så pass mycket vätska i knät att jag inte kunde stödja på det eftersom det vek sig åt alla möjliga håll då. Bara att packa ihop och åka hem =( Så nu har jag kryckor D=´ Mycket, mycket synd om mig. Men det måste se kul ut när jag är ute på promenad med två lallare och kryckor ^^

Det är iaf skönt att vara tillbaks på jobbet igen, och vila upp mig igen ;) 8 skift, sen ledigvecka. Då ska jag till vårt västra grannland och fiska.

RSS 2.0