797000000

Man kan inte gnälla på att alla rika människor är snåla skattesmitare med endast profit framför ögonen. En av ägarna av H&M, Stefan Persson, är det största undantaget. Han betalade nämligen 797 miljoner kronor i skatt i år! En stor eloge och applåder till denna man som inte smiter från ansvaret vi alla delar. 797 miljoner!!! Det är mest i hela Sverige. Det är lika mycket som de följande 10 på listan betalar, tillsammans. Läs artikeln om honom.


Alla vill till himmlen

Kan du inte byta liv, så byt kanal
Någon enda

Jag önskar att någon enda kunde förstå varför jag inte orkar. Och hjälpa mig fast jag inte ber om det. För jag orkar inte fråga.

Det är så mörkt, men det värsta är vetskapen om att det kan bli mörkare.

Man tackar, man tackar

Under slutet av 1200-talet uppstod en stormakt som kallades Osmanska riket. Det omfattade stora delar av mellanöstern, sydöstra Europa och norra Afrika. Det osmanska riket behöll sin makt i hela 600 år. År 1683 belägrade den osmanska armén Wien, men förlorade så småningom. Efter sig lämnade de flera hundra kilo kaffe. Det var så kaffet gjorde sitt intåg i Europa. Jag vill härmed tacka det osmanska riket för sin utbredning, och den osmanska armén för att de förlorade och åkte hem utan sitt kaffe. Tack, från botten av mitt hjärta! Jag skulle inte överleva dagar som dessa utan era insatser för mänsklighetens rätt till centralstimulerande droger.

Dags att hämta dagens andra kopp.

Varning, inte för de känsliga. Jag avslöjar min mörka sida!

Jag tvättar. Kläder. I tvättstugan. Och det är så tråkigt! Håller på att dö av tristess varje gång jag går ner, och tvätten verkar aldrig sina. Den 3:e och 4:e maskinen snurrar på för fullt där nere nu, och i lägenheten snurrar min lilla maskin på för fullt. Men, undrar ni nu, om du har en maskin i lägenheten, varför tvättar du inte allt i den om nu tvättstugan är så trist? Jo, säger jag, för att jag inte orkar tvätta. Jag skjuter på det tills jag inte har några rena strumpor alls (det är de som brukar sina först) och helt enkelt blir tvungen att tvätta. Tvättkorgen har svämmat över förlängesen, och de tre påsarna som står bredvid likaså. Kommer totalt bli 10 maskiner och en rejäl handtvättshög. Men 2 av maskinerna kör jag i lägenheten. Så kanske pinan går över lite fortare.

Nu vet ni min svarta sida, detta är det enda negativa med mig. Jag tvättar i princip aldrig. Tur att jag har mycket kläder =D

För övrigt har här hållits hundkalas. Tindra firade sin 5-årsdag i lugn och ro, men dagen efter bjöd hon in Goliat på fest. De fick hemlagad hundkalasmat; hundpannkakor med delikatessfyllning. Fyllningen bestod av hårdkokt ägg, keso, banan och ris. Synnerligen läskig kombo, men den var tydligen supergod! Tindra svalde en pannkaka hel och Goliat dödade pannkakan genom att skaka den, vilket resulterade i fyllning i hela köket. Det gick vilt till. Efter maten inträdde palt-koma och båda hundarna däckade. Det var grisigt, lite smågnabb, god mat och slutade med att alla deltagare däckade. Som en fest ska vara med andra ord

Feminist- javisst!Jag har sammanställt ett litet och enkelt test så att du kan fastställa var du står i jämställdhetsfrågan. Här på min blogg (och därmed i min värld) finns inte plats för oliktänkande i denna fråga. Jag klassar människor utifrån detta, och om man inte anser sig vara för jämnställdhet är man en sista klassens medborgare och borde egentligen förlora sin rösträtt. Jag är hård, jag vet, men för den sakens skull inte rabiat. Jag tar gärna en diskussion om detta med dig, jag vet var jag står och i denna fråga backar jag inte en millimeter, möjligtvis kan jag kliva ännu längre fram. Att det i dagens samhälle är så olika förutsättningar för kvinnor och män tycker jag är totalt oacceptabelt, att inte få samma lön trots samma arbete och likadana meriter och utbildning är skamlöst. Att kvinnor ska behöva vara rädda för att gå utomhus ensamma på kvällstid är horribelt. Att de flesta våldtäkter sker i hemmet gör mig spyfärdig. Att alla killar förväntas vara stenhårda järnmän är som taget ur en skräckfilm. Att killar inte får gråta eller visa känslor (för att slippa bli kallade för bögar) är som taget ur en komedi. Jag brinner inte för denna fråga bara för tjejers skull, jag brinner för den för mänsklighetens skull. För alla människors lika rätt att vara en individ utan krav på hur man "ska vara" bara för att man föddes med en snippa eller snopp.
I could go on forever!
Så, bring it on alla sexister. Jag är redo för er!


Jag har träffat jultomten idag

Jag har träffat jultomten idag... Eller träffat och träffat. Sett är väl ett mer passande ord. Han var på Konsum på lappgatan och handlade. Chokladask, mjölk, bröd och en limpa cigaretter. Inte trodde jag att han var rökare.Fast man borde kanske misstänka det med tanke på hans skrovliga röst och hosta (höh, höh, höh, finns det några snälla barn här?). Undrade också över varför han åker ända till Kiruna och handlar på Konsum. Kanske knakar i fogarna med tomtemor? Eftersom det inte är jul än ville han vara lite inkogntio, så han hade på sig skogsbyxor, skogsjacka och en grön mössa från ÖB (ni vet, såna där fula gamla militärmössor med öronlappar). Jag såg dock igenom hans utklädnad, men låtsades naturligtvis som ingenting för att vara snäll. Det är bara snälla barn som får julklappar. Fast att bara klippa skägget kortare och klä sig i grönt istället för rött lurar inte alltför många. Jag såg då på en gång vem han var! Borde ha passat på att ge min önskelista direkt till honom, portot till nordpolen är ju så dyrt nuförtiden!


Och till er som säger att jultomten inte finns: HA HA, in your face! Jag har träffat honom på konsum! Vad säger ni nu va?!

Fuck you, jag beväpnar mig

 

Lite politkerförakt så här på morgonkvisten.....

Jo jag har haft en tuff morgon, och jag skyller allt på kapitalet ;)

 

 

 

 

 

 


När blev unga flickor en produkt i ögonen på politiker(n)?

Kommunalrådet i Huddinge heter Åke Blomqvist. Han är 67 år gammal och förutom kommunalrådsposten sitter han också som ordförande i skolnämden. Dessutom har han idag dömts för att ha köpt sex. Av en minderårig flicka.
Enligt hans egen utsago kom han ifjol in på en sida på internet där man erbjöds köpa träffar och gruppsex. Han valde att köpa en tjej, som levererades hem till honom mitt på dagen. Han betalade 1500 kronor för att få ha sex med den mideråriga flickan, men ska sedan ha ångrat sig och inte haft sex med henne. Han ska heller inte ha förstått att flickan var minderårig. Flickan i fråga menar att de visst hade sex. Vem väljer man att tro på i detta läge? En högt uppsatt politiker (som dessutom sitter i skolnämden) som begår ett brott och köper sex, via en hallick, eller den flicka som utsatts för övergreppet? Ja, jag skulle då inte satsa mycket pengar på politkern. Inte heller rätten som i september dömde honom till dagsböter. Va fan? Dagsböter? Kastrering säger jag! Om man som politiker inte klarar av att hålla sig inom lagens ramar ska man absolut avgå från sin post. Om man som högt uppsatt politiker begår brottet att genom en hallick köpa sex av en minderårig flicka ska man avgå sin post och sedan kastreras och kastas i fängelset, länge länge. Ja, jag ställer hårdare krav på politikers sinne för lag och ordning, av den enkla anledningen att det är de som styr vårt land, våra kommuner och våra landsting. De ska föregå med gott (till och med lysande) exempel på hur man ska uppföra sig. Annars har man ingen som helst rätt att fatta beslut som påverkar alla andras liv. Åke Blomqvist, far o flyg dit pepparn växer. Och kom inte tillbaks! Om man anser att människor är en handelsvara anser jag att man förbrukat sitt människovärde!

Läs hela Aftonbladets artikel här

Bowling och soffmys

Igår var jag ledig. Har bytt skift med en kollega. Var otroligt skönt att sova ut en morgon. Men jag blev ändå trött klockan 21 på kvällen. Spenderade dagen bra tycker jag. Först var det bowling, och jag suger på bowling. FY FAN vad dålig jag är. Lyckades dock hålla humöret relativt uppe, nästan hela tiden. Av någon anledning brukar jag totalt förlora förståndet när jag bowlar eller spelar minigolf.  En gång kastade jag iväg klubban när det gick lite dåligt för mig på minigolfbanan. Det är inte hälsosamt att bli så arg, så jag brukar försöka undvika dessa sporter. Nåväl, ansträngde mig hårt och blev bara lite sur och det anser jag att jag hade all rätt att bli. Lyckades slänga 9 klot i rad i rännan. Men, lyckades med att slå två strikes och då kändes det lite bättre. På kvällen körde jag till Kurra, ufff vad halt det var. Som tur var var isvägen sandad. Höll på att slå ihjäl mig när jag skulle in i huset, det var skridskobana på trappen. I Kurra bjöds det på suovas och mandelpotatis, MMMM! Åt tills jag sprack och sedan kom tröttheten som ett brev på posten. Kämpade till halv tio, sedan la jag mig i hundsoffan. Tindra och Indy gjorde mig sällskap, Tindra låg i mina knäveck och Indy på min mage. Det var så fantastiskt skönt att jag somnade. Tror förövrigt att Indy är hunden för mig. Indy är en pensionerad Pointer med massor av fina år på nacken. Nu njuter han bara av livet. Han sover, vilar, blir kliad och sover mer. När hans husse försökte få honom att gå ut sprang han och la sig i hundsoffan, när husse gick till soffan för att putta ut honom la han sig och spelade död. Vi skulle komma mycket bra överens jag och Indy, vi har samma intressen. När herrarna var färdiga med sin bastuklubb stormade dom in i stugan och väckte mig, det var dags för ännu mer gott att äta. Denna gång kladdkaka, hallon och grädde. Somnade nästan med skeden i munnen och pannan i fatet, men höll ögonen uppe (och i kors). Kändes konstigt att det var dom andra som drack men jag som däckade. Måste varit spritångorna. Sedan väntade resan hem, som blev om möjligt ännu mer livsfarlig eftersom det inte bara var glashalt utan jag även var trött. Kommer inte riktigt ihåg hela vägen, och är inte helt säker på att jag var vaken. Men hem kom jag, stupade i säng. Tillbaks på jobbet igen, sista skiftet innan ledigveckan. Har en massa skojiga, och mindra skojiga, saker att göra under veckan som kommer. Det roligaste är nog att boka tid till frissan och färga bort min autobahn-utväxt. Frida goes blondare.

Tipsar förövrigt om ett blogginlägg av Mikaela. Mycket läsvärt!!

RSS 2.0