Det här MÅSTE vara ett skämt!!! =D

Hahaha! Jag dööör! En klurig pojke i kdu (rättare sagt förbundsordföranden) anser att det är socialdemokraternas fel att "brats" häller ut skumpa på krogen. Han menar på att socialdemokraterna har avskaffat normer, hyffs och skam (skulle vilja se det lagförslaget!). Han menar det så mycket att han skrivit en krönika om det. Som han sedan publicerat i Aftonbladet. (läs den här)

Kan inte göra annat än att tacka honom. Nu måste ju alla inse vilka pajasar det är i kd.
Synd bara att sossarna avskaffat skammen, det innebär ju att de som röstar på kd inte kan skämmas när de läser den.


Oreda i redan

Satt och läste igenom min egen blogg (ja jag erkänner, jag gör sånt). Hittade det här inlägget. Kan meddela att pappret med PUK-kod har kommit tillrätta. Det var alltså inte slängt. Det låg bara på ett fiffigt ställe. I skåpet med alla andra viktiga papper. Vem hade kunnat tro det?! Men vill ju inte erkänna mig själv dålig, så jag tänker hålla på versionen att det var garderobstrollet (det där som kastar ut alla mina kläder på golvet hela tiden och lägger rena kläder i tvättkorgen) som jävlades lite extra och hade knyckt mitt papper och sedan, när jag slutat leta, lagt tillbaks det.

Bananas

Det var sommar igår eftermiddag. Imorse när jag vaknade var sommaren över. Skönt. Vill ju inte behöva svettas i onödan.

Det var ett par och tittade på min lägenhet igår. Hoppas dom vill ha den. Och att de vill ha den snart. Vi vill ju kunna spara in pengar och inte betala dubbla hyror. Dagen innan det var jag och Fina J och tittade på en större lägenhet. Så i värsta fall kanske vi betalar 3 hyror! =O Näää, det går inte. Detta måste lösas. Pronto. Och vi måste fundera på hur många rum vi faktiskt behöver. Fina J har ju faktiskt de Fina Barnen.

I övrigt har jag insett hur fantastiskt, otroligt gott det är med stekta bananer med glass. En ny favorit, i nästan-repris. Har alltid varit gott men de senaste dagarna har det seglat upp snabbt på min gotte-lista. Fina J och jag kommer snart att rulla fram. Stekta bananer med glass har den biverkningen vid överdosering.
Eeee...?

E-nummer, det är läskiga grejer det! Har sedan en tid undvikit E620-E640 eftersom de är glutamater. Glutamater kallas också smakförstärkare och är precis vad de låter som, något som förstärker smaken. På grund av att de ursprungliga smakerna är så uppblandade att de inte längre smaker. Glutamater kan ge upphov till kraftig migrän, koncentrationsstörningar, Alzheimers och yrsel. Läskigt.

Idag har jag upptäckt fler läskigheter. De kallas AZO-ämnen, och är färgämnen som används i framförallt godis. De har tidigare varit förbjudna i Sverige eftersom de kan ge upphov till kraftiga allergiska reaktioner hos människor som är överkänsliga mot dem, men tilläts igen p.g.a. EU. Nu har en ny studie visat på att AZO-ämnen gör barn hyperaktiva och orsakar koncentrationssvårigheter.  De ska ändå inte förbjudas i godis, utan kunna användas om tillverkaren skriver ut en varningstext på påsen. Ungefär som varningtexterna på cigaretter ni vet.

Har också hittat ett ämne vid namn E927b, eller karbamid som det ofta står på innehållsförteckningen. Just E927b väckte lite extra mycket uppmärksamhet hos mig. Det är nämligen urea. Urea används inom biokemin som ett denatueringsmedel. Och inom flygindustrin används det för att avisa flygplan och landningsbanor. Det har ett högt pH och orsakar stora skador på miljön (bl.a. övergödda sjöar). Och det används i tuggummin och glass.

Mmmums!!!

Sambo

Från och med idag, den 26/4 2010 är jag officielt sambo =D
Hujja vad underbart det känns. Våra efternamn trivs bra tillsammans på dörren.

Semesteravslutning

På måndag är min semester över... Min allra första semester lider mot sitt slut... Det känns konsigt. Hade liksom vant mig vid att vara ledig nu. Så ska man lära sig jobba igen. Kliva upp före fan eller vara vaken hela natten.
Dock ska det bli lite kul att komma tillbaks. Få träffa arbetskamrater igen. Och sätta tänderna i arbetsuppgifterna. Jag är blessed. Har ett jobb jag gillar, med arbetskamrater jag gillar. Och som mos på grädden (den du!); bra lön.

Så jag kanske inte mår så hemskt dåligt över att gå tillbaks till jobbet igen. Hade dock känts betydligt bättre om vädret varit lite roligare, alltså om det hade fått vara sommar i kiruna också...

CSN är lika kul som förstoppning

Dagen började lika roligt som förstoppning. Kan officiellt meddela att jag hatar CSN! Hade nog hellre lånat pengar av en amerikansk lånehaj än dom. Eller sms-lån. Men men, tog tag i problemen, och löste dem. Det tog bara 4 timmar.

Lovade vännen S att komma förbi henne på jobbet och välja ut en bra kamera åt henne. Så när min mardrömsmorgon var över begav jag mig iväg för roligare uppdrag. Vi kikade lite snabbt på internet och läste specar. Sen åkte vi till elgiganten för att klämma och känna lite. Det slutade med en bra affär, hon köpte en tjusig Canon EOS500D till förmånligt pris. Snajsigt.

Som i en dröm.... önskar att jag fortfarande sov

Jaha. Så var man hemma igen. Har en vecka kvar på min semester. Ska göra så lite som möjligt. Så tiden går sakta. Varför, varför, varför sökte jag inte 5 veckor?! Nåja, jag har ett roligt jobb. På sätt och vis ska det bli kul att komma tillbaks. Det som inte känns så kul är att när jag börjar jobba igen är jag ju inte ledig. Vilket dilemma!! =O

Semesterresan var helt otrolig. Underbar. Alldeles... alldeles... alldeles fantastiskt! Vi har shoppat, varit på zoo, latat oss i solen, badat, träffat släkt och vänner, grillat, spelat kubb och krocket, druckit öl. Njutit av livet.
Det var runt 30 grader varmt, varje dag. I 14 dagar. Och vi (fina J och jag iaf) klagade inte en enda gång. Vi bara njöt. De fina barnen tyckte väl stundtals att det var lite för varmt.

Så här i efterhand känns alltihop som en dröm, som att det inte alls har inträffat. Och jag längtar tillbaks till den där drömmen. Vill tillbaks. Till värmen. Alla butiker. Allt som fanns att göra. Till släkten. Men istället sitter jag här, i kalla Kerruna. Nä, så här går det inte att ha det. Måste göra något åt saken. Undrar om det hjälper att dricka sig full?!.....

...

Solen skiner. Fina J lagar cykelpunktering. Det blir kyckling till middag.

Och jag är lycklig!  ♥På söndag morgon åker vi, bort bort och iväg. 130 mil senare kommer vi befinna oss i paradiset.
Vi längtar. Allihopa. Väntar på att bilen äntligen ska börja rulla med oss söderut. Ta oss till semestern.

Ikväll kanske det blir en semesteröl, bara för att. Vi kan.

Kollade wolfman igårkväll, jag och min älskade. Den var bra, spännande. Och jag med nerverna utanpå kroppen flög upp i luften flera gånger. Fina J med sanssade nerver skrattade åt mig.
I förrgår såg vi shutter island. Den var bra. Tyvärr var jag trött i ögat och missade slutet. =/

RSS 2.0