Vinkar adjö

Nu är det officielt i bolaget, så då kan jag gå ut med det här också.

Jag ska byta jobb. Imorgon gör jag mitt sista skift som satellitoperatör på Salmijärvi och på måndag börjar jag på ESS (samma arbetsgivare, annan chef, annan arbetsplats ca 9km längre bort än nu) där jag kommer arbeta med drift och satellitmottagning. Det är ett dagtidsjobb, i huvudsak.

Det känns både roligt och tråkigt. Tråkigt att sluta. Men otroligt roligt att börja! Och tänk, jag ska gå dagtid!

Så nu lämnar jag min arbetsplats sen 1½ år tillbaks. Och välkomnar det nya i livet. Spännande. Nervöst!

Hej då alla mina kära kollegor, vi ses i framtiden! Jag kommer sakna er, massor!

Alltid rött alltid rätt!

Gammal? Ja
Aktuell? Mer än på länge!!!!
Gå nu iväg till vallokalen, och lyssna på hjärtat när du lägger din röst på de röd/gröna!!! 
Vad tjänar dom här tro?

Något säger mig att dessa killar inte har tillräckligt hög lön.......

... FY FAN!


Hamstern duger och morgonlyx

Nästan ett dygn har gått och jag är, tro det eller ej, fortfarande nöjd med hamstern. Så pass nöjd att jag kände mig sugen på en till teckning. Och det blev då inte en hund. Satt och kollade hundbilder på nätet men hittade ingen jag gillade riktigt mycket. Så det blev en haj =) Är nog riktigt nöjd med den. Eller riktigt nöjd är jag inte. Ganska nöjd. Det är dock något som inte riktigt stämmer. Måste klura på vad.

Har förövrigt varit utsatt för riktig lyx i helg! Varje morgon när jag kommit hem från jobbet ligger Fina J i sängen och väntar på mig. Han vaknar alltid när jag kommer in genom dörren (nu verkar det som att jag låter som en elefant när jag kliver in, så är dock inte fallet. Han är lättväckt. Däremot låter jag riktigt mycket när jag väl slocknat). När jag kommer och lägger mig ligger vi och småpratar en stund, morgonmys, och sen kliver han upp. Och när han kliver upp (nu kommer det bästa) bäddar han ner mig! Riktigt stoppar om mig! Får en puss och sen sover (är medvetslös) jag så otroligt gott tills han kommer in och väcker mig igen. Då finns alltid färdigt kaffe i pannan. Usch vad jag är bortskämd (sluta inte med det älskling! I love it!!). Ska pyssla om honom i veckan, när jag är ledig. Skämma bort tillbaks. Länge sen jag fick rå om honom. Har jobbat som en dåre. 60 timmar den här jobbveckan. Varav mer än hälften under helgen. Tycker jag gjort mig förtjänt av en 11-dagars ledigvecka.


Tänka sig, det blev klart!

Jag är så trött! Sitter på jobbet och krigar mot John Blund. "Bara" 2,5 timmar till innan vi åker hem. Men det är jag som kör. Så jag får inte blunda förrän på minst 3 timmar till! Dessutom glömde jag mina smörgåsar hemma när jag åkte igår kväll, har med andra ord ingen frukost med mig. Brukar vanligtvis ta rast vid halv sex på morgonen och äta något. Så är det bara att borsta tänderna och falla i säng när jag kommer hem.

Fick lite inspiration idag, och började rita. Har inte ritat på väldigt länge, så jag tänkte börja med något enkelt. Valet föll på en hamster! =) När halva hamstern var klar ledsnade jag och la ner. Trodde först att det skulle bli som med alla mina andra teckningar, dvs stanna i ofärdigt skick. Men inspirationstrollet kom tillbaks och hamstern är nu färdig! Vidare då mot andra utmaningar. Vet inte riktigt vad jag ska göra härnäst. Funderar på en hund. Det var väldigt roligt att göra päls nämligen. Är rätt nöjd med hamstern. Sitter och sneglar på den då och då, för att komma på vad som är fel. Kommer vara nöjd tills jag hittar felet. Men det är så man utvecklas! Har lite andra planer också, på en stor målning. Har aldrig gjort en riktigt stor tavla förut, så det blir ju spännande, när jag väl känner mig redo. Har inte riktigt tid eller ro att sätta mig och skapa hemma, måste ju packa upp alla kartonger! Har inte ens fixat med semesterbilderna än, de är kvar i kameran. Ska bli skönt när uppflyttningen är klar och jag kan få ro till tavlor. Känner mig mer och mer sugen på måla/rita. Det är skönt. Längesedan jag kände inspiration. Men å andra sidan så mår jag ju relativt bra just nu. Kan nog bara skapa antingen när jag mår riktigt skit eller riktigt bra. Ingen gråzon här inte! Får se om jag tar mig för att fota teckningen jag gjorde ikväll och lägga upp den här. Orkar inte lova något, för det slutar allra troligast med att jag bryter löftet =P

Se där, så gick 10 minuter. Bara 2 timmar och 20 minuter kvar! =O(tar inte ansvar för ev stavfel. Klockan är 04:24!)


Jag tycker så mycket om...

... att jag får vara den jag är. Det är helt okej. Till och med mer än okej. Det är bra.
... att jag får vara grinig och sur om det är så jag känner mig.
... att jag får sova när jag är trött.
... att jag får kramas när jag behöver det. 
... att jag får gråta när tårarna vill ut. 
... att jag får skrika när det behövs. Och bli arg när känslorna svämmar över.
... att det är okej. Att du tycker det är mer än okej. Att du tycker jag är bra.
... att du tycker om mig som jag är, varje sekund fastän livet inte alltid är på topp.


Jag älskar att vara din!

Natti natt

God natt min skatt
Sov så gott
Dröm vackra drömmar
och vakna med ett leende

Då är jag där

The key, the other key!

Jag borde inte få ha nycklar. Tappar ju bara bort dem. Förra veckan glömde jag bilnyckeln vid kassan när jag betalade tankningen på OKQ8. Hittade den igen efter 5 minuters letande i väskan och butiken. När jag höll på att flytta ut ur min lägenhet hittade jag min bilnyckel bakom bilen. Hade inte ens märkt att jag tappat den. Igår frågade Fina J om jag hade hans bilnyckel. Jag hade nämligen använt den sist då jag körde ut hans bil ur garaget och rattade in min dit istället. Letade igenom väskan. Ingen nyckel. Letade igenom smutstvätten (hade ju slängt tröjan i tvätten efteråt, kanske hade lyckats kasta dit nyckeln också). Ingen nyckel. Letade i posthögen, kylskåpet, under sängen och i vardagsrummet. Ingen nyckel. Fick ju lite panikkänslor när jag insåg att den verkar vara borta. Förstörde nattsömnen till och med. Idag när jag skulle till vännen och hennes goa dotter hittade jag Fina J:s bilnyckel. I min bil. Nyckelskåp modell: större!

RSS 2.0