620 gram lycka

Idag har jag beställt en ny kamera!!! Kollar min mail varannan minut för att se om den är skickad. Vilket skulle vara konstigt med tanke på att det är mitt i natten och det gått ca 50 minuter sedan jag gjorde beställningen.
Valet föll på en Nikon D90620 gram ren och skär lycka! Två objektiv (Nikon) kommer samtidigt (här följer information till er som bryr er om sådant: 12,3 miljoner effektiva pixlar, ISO 100/200/3200/6400, slutartider 30-1/4000. Objektiv:  ett 18-105 och ett 70-300). Ett belysningsset ska också införskaffas, liksom reflexskärmar.
Bitande bistra omvärld

Klev ut genom dörren och hoppade snabbt in i bilen. Ville inte känna efter hur kallt det var, utan tittade på termometern i bilen istället. -26 lös på instrumentpanelen med gula, ilsna streck. Inne i bilen var det varmt och skönt, sätesvärmaren gjorde sitt jobb lika bra som fläkten och temperaturen var någonstans runt 22 grader. En skillnad på 48 grader mellan ute och inne. En skillnad som snart skulle bli mycket större. -26 sjönk för varje åkt kilometer, och ganska snart landade den på -37. Tack och lov för den varma sköna bilen, som var 59 grader varmare än luften på andra sidan dörren. Till och med bommarna på jobbet tyckte det var kallt, och var inte så sugna på att göra sitt jobb, lite övertalning krävdes.

Det har varit kallt en längre tid nu. Bistert. Strävt. Gnistrande träd som ser så sköra ut att man tror att de ska brytas av av sig själva. Knarrande snö, frost i håret. Bitande kinder. Det är inte lång tid kvar nu, innan solen åter lyckas värma upp luften. Men idag är jag glad för min varma jacka och varma skor. Ei pakkanen naura. 


Jag har en dröm, och den stavas KAMERA

Imorgon fixas ett stycke kamera, och en hel del mumsiga tillbehör! Klarar inte längre av att vara utan. 2 månader gick, inte bra men det gick. Men nu klarar jag mig fan inte längre, har sån abstinens! Och jag o A har ungefär en miljard sköna ideér som måste förverkligas!
Återkommer med resultatet av mina inköp! =D
I övrigt kommer morgondagen att spenderas med lite upp-packning och installering i mitt hem.

Statusuppdatering för nuläget: Tindra ligger i sin lyxbädd (jo, hon har faktiskt en bädd, tänk sån snäll matte jag är!) och drömmer. Förmodligen drömmer hon att hon jagar och fångar de tre chihuaorna (hur stavas det egentligen?) som skällde åt henne på kvällpromenaden och som hon inte fick tillåtelse att äta upp.
I sängen ligger fina J och sover, ska alldeles snart göra honom sällskap och blunda lite jag med. Och drömma om min kamera-to-be. Kan knappt vänta tills imorgon!

Farligt arbete?

Imorgon kommer min älskade, älskade Tindra! Åh vad jag ska borra in näsan i pälsen på henne. Tills den är alldeles full av hår och jag måste nysa. Hade även tänkt mig på att försöka åka skidor igen, har nu hämtat mig efter förra skidturen som slutade.... sådär.

Mitt sista skift är alldeles strax slut. Sista "passet" har varit, alla rutinjobb är gjorda. Nu är det enda som återstår övervakning av processer. Den sista timmen går (om man har tur) väldigt långsamt. Går den snabbt har man jobb, och jobb i detta läget betyder att något gått snett =inte bra! Så nu håller vi allihopa tummen för att 45 minuter ska gå smärtfritt, smidigt och långsamt!
Apropå mitt jobb. Upplever just nu nackdelen med att jobba här, och ha tinnitus. Sitter omringad av 14 datorer som är igång. Om du tycker att din dator hemma surrar mycket kan du hälsa på mig på jobbet. Detta får tonerna i öronen att sätta igång på allvar, under dygnets alla timmar, så under jobbveckorna lever jag med ett ständigt "booooooooooooooooooooooooo" i öronen, i olika tonlägen. Värst är de låga, de får liksom alla andra ljud runtomkring att nästan försvinna. I övrigt har jag en mycket trygg och säker arbetsplats. Den är ren, lugn, stressfri och utan tunga lyft (om man inte räknar en DVD-skiva som tung). Den värsta arbetsskadan man kan drabbas av är att man råkar sträcka en muskel om man sträcker sig för långt efter tangentbordet. Eller att man rullar över sin tå när man åker stol till en annan arbetsstation. Får nog införskaffa tofflor med stålhätta för att undvika detta.
Då är resvägen till och från arbetet värre. De senaste 7 skiften har vi mött ett tiotal renar (utspritt jämt på varje resa) och 1 jätteälg. Dessutom är vägen smal, krokig och för tillfället rätt så hal. Bilturerna tenderar att bli rätt så lugna under den här årstiden, och jag har flera gånger den senaste veckan tackat övre makter (volvo) för ABS-bromsar.

Så har 10 minuter förflutit, snart bär det av hem till sängen. Ska sova lite och vänta på att det slutar tjuta.

Idag duger inte mycket

Känner mig så totalt oinspirerad idag! Vill bara åka hem och lägga mig i soffan med fina J och äta chips & dip. Det är det enda jag känner för att göra just nu. Klockan går sakta, det händer inget. Men vill inte att något ska hända heller. Blir inte riktigt klok på mig själv just nu! Är så frukansvärt sötsugen, men vet inte vad jag ska äta. Sitter ju faktiskt mitt ute i skogen och sockret här är begränsat till två alternativ; varm choklad från automat eller bitsocker. Inget av de känns lockande. Jag vill ha kladdkaka, eller nybakta bullar, eller chokladbollar, eller mammas sommartårta med fromage, eller.... Ja, jag vill inte ha sockerbitar i alla fall. Jag är varm, men tar jag av mig koftan fryser jag. Jag är trött men skulle jag få gå och lägga mig skulle jag inte kunna sova. En pissdag med andra ord. Om 5 timmar och 20 minuter får jag åka hem, då ska jag krypa ner i en varm säng där en stor och underbar kram väntar på mig. Detta är en riktigt tråkig dag, tur att den kommer sluta underbart!

Anti-jante, I'm så totalt bra!

För att totalt slå mig ur mängden och bryta mot jantelagen publicerar jag nu en del av de saker jag är riktigt jävla grym på!

Jag...
♥ Är en riktigt bra tecknare
♥ Åker slalom snyggt som tusan
♥ Kramas sköna kramar
♥ Lyssnar likt ingen annan på mig själv
♥ Lär mig saker snabbt som vinden, är alltså riktigt smart
♥ Klär mig snyggt
♥ Är ambitiös, utan att gå till överdrift
♥ Är en killer-ass fotograf
♥ Har lärt mig ta emot beröm
♥ Har snygga naglar
♥ Är skicklig med sminket
♥ Är omtänksam
♥ Tacklar motgångar bra
♥ Utvecklas ständigt, på jobbet och privat
♥ Har ett grymt färgseende
♥ Kan sy
♥ Målar snygga tavlor
♥ Äter chips som ingen annan kan

Jag älskar mig själv! Hur kan man inte efter att ha läst det här?! =D
Utmanar dig att skriva en kommentar med det du är en mästare i!


Jag önskar...

Saker på min önskelista:

+ En snyggsnygg tv-bänk till min 50"tv
+ Ett gäng element till min svinkalla lägenhet
+ Ett gäng nya, snygga byxor till min byxfattiga garderob (nej, jag går inte byxlös)
+ Nya kläder i övrigt, att fylla mina nya enorma garderober
+ En tjusig 4a, centralt men med närhet till park/skog

Jo jag vet, I-landsproblem utan dess like. Som alla andra skönhetsdrottningar önskar jag även fred på jorden, tyvärr är jag lite mer av en realist än mina fellow beutyqueens-kollegor.

Förresten, vi kan idka byteshandel. Har du något av ovanstående (eller något annat man kan behöva i en ny lägenhet) hör av dig så byter vi saker. Har jag inget du vill ha, kan du få en kram i utbyte

RSS 2.0