Maskerad

Jag är bjuden på Halloween-fest. I Umeå. Sätter mig i bilen direkt efter skiftet på fredag och blåser ner med min kostym som då ska ligga färdig i baksätet. Satsar stenhårt på att vinna bästa kostym =P Vad jag ska försöka föreställa håller jag lite hemligt tills vidare, det är ett par få utvalda som är insatta i mina planer. Jag ska göra mitt bästa för att se till att en bild läggs ut här efter lördagen, men lämnar inga som helst garantier.

Vad skulle/ska du klä ut dig till om/när du ska på maskerad??

Dagen i mat

Detta är dagens totala näringsintag:

04.40 Frukost, en tallrik sötad yoghurt, en muffin (hallon/vit chokladsmak)
06.00 Morgonkaffe (2 koppar) och 1 kexchoklad
08.30 Mellanmål, 2 koppar kaffe, en bit krämlängd
10.00 Lunch, överkokt vit pasta och korvgryta (korv, en centimeter paprika, ½kg salt, 5dl fett) från personalmatsalen. En halv Loka, 1½ kopp kaffe
15.00 Mellanmål, en vindruva
16.00 Middag nr 1, 2 bitar smörgåstårta, 1 muffin (polkasmak) 2 koppar kaffe
18.30 Middag nummer 2, 1 bit smörgåstårta, 1 bit gräddtårta, 1 chokladsnitt, 2 koppar kaffe
20.30 Kvällsfika, 2 vindruvor, ett glas sötad saft.
21.30 Ett glas vatten

Morgondagen kommer bestå i världens värsta sockeravtändning. Om jag överlever natten. Risken känns överhängande att jag råkar dö av sockerchock, insulinchock eller vätskebrist. Eller hjärtsvikt, är ju till åren kommen nu. Överlever jag har jag med störta säkerhet utvecklat diabetes till i morgon bitti.

Om någon har lust att räkna ut mitt totala kalori-intag för dagen är jag intresserad av att veta resultatet


Kära bror

Kommer du inte upp till nyår måste jag slå dig. Hårt! Bara så du är på det klara med det. Men jag älskar dig ändå.

Har varit på besök i storstaden där lillebror numera är bosatt. Hälsat på honom, henne och deras fyra barn. Jag är faster! =D

Mella
hade egentligen ett annat namn, men på grund av (åldersrelaterad?) dålig hörsel fick han ett nytt fint namn av mig

 


Gremlin
fantastiskt söt! Dock ganska korkad. Bimbo? =P
Gräddnos
fasters favorit. Försökte ta med honom hem under jackan. Men blev avslöjadSessan
har en förkärlek att sätta klorna i och tugga på mina fötter.


Heaven is a place on earth...

And I've been there!!!!
Himlen är dock utplacerad på ett antal olika ställen runt om i världen. Ett av de ställena är spelkiosken vid Ica i centrala Åre. Där finns världens (universums?) bästa skapelse. Ben & Jerry. Som glasskiosk! Åh vad jag blev lycklig när jag såg de karaktäristiska kossorna på grönbete. Ville genast springa dit och köpa hela disken, men blev hejdad med löfte om att jag skulle kunna köpa glass nästa dag istället (vadå, man kan väl ändå äta glass två dagar i rad?!).

Så, dagen efter, glad och förväntansfull gick jag med mycket lätta steg, eventuellt ett par centimeter över marken, till himmlen och stod sedan där dreglandes och med en förväntan som vida överstiger ett barn på julafton.
Det fanns en massa nya smaker, blev alldeles förvirrad med alla dessa val och stod ganska rådvill en stund. Bestämde mig till slut för att ta en (för mig) ny smak och en favorit och beställde en strut med en kula cookiedough (ny för mig) och en kula strawberry cheescake (favoriten). Cookedough var som förväntat gudomlig, men strawberry cheescake slog som vanligt alla rekord och är fortfarande min favorit.

Nästa smak på min provlista är Phishfood. Kanske måste åka med en gång och köpa =D....


Vi ses till nyår

Stannar bilen, slår av motorn. Tittar ut genom vindrutan och ser honom stå bakom släpet. Hans telefon ringer. Han svarar. Ser glad ut. Lycklig. En tår i hennes ögonvrå. Lite ont i magen.

Vi äter. Allt är som förut, som om ingenting har hänt. Som om ingenting ska hända. Men det är ingen vanlig dag, och ingenting kommer bli som förut igen. Det kommer inte att kännas likadant.

De kramas, lovar varandra att ta hand om sig själv. Kör försiktigt! Lova! Sluta inte kramas.

Så tar han plats i framsätet. Hon vill ropa; åk inte! Stanna hos mig! Men hon säger inget. Vet att det bara är den lilla egoisten som ropar i henne. Han kommer få det bra, han kommer att ha det bra.
Han åker. Tårar. Och ett hjärta brister.

Det är så tomt i huset. Så tyst. Ingen bas från datorn, ingen elgitarr. Ingen som kommer upp för trappen.
Vi ses till nyår.

Jag saknar dig lillsocka!!!

Impedansen... eller elektrikersnusk

Henry var fullständigt detroniserad. Ända sedan han var en liten millihenry hade han attraherats av den sköna och vackra fröken Tesla, men hade alltid blivit repilerad. Ikväll skulle Henry gå till den årliga impedansen och frågade Tesla om de inte kunde extrapolera, eftersom han var trött på att ägna sig åt självinduktion.

När han kom till impedansen kände han spänningen stiga. Allgoritmerna dunkade och protonerna vällde ut ur högtalarna. Var fanns hon? Skulle hon dyka upp? Plötsligt slog hans Hertz en volt och gick nästan över i likström. Han såg den undersköna fröken Tesla, glida in med en vågrörelse precis som gnitan i Faradays bur. Henrys impuls ökade, inte bara på frund av Tesla, utan även för åsynen av hans värste konkurrent Herr Ohm. När de möttes kände han hur de fullkomligt repellerade från varandra.

Efter en liten stund, efter att den värsta hysteresen gått över, rätade han till elipsen och bjöd upp Tesla till nästa dans. Jag gitter egentligen inte komma men OK, bara två peridoer då sade hon med ett gnistrande leende. Henry kände den vanliga fasförskjutningen mellan dem när de oscillerade tillsammans och repulsionen var lika påtaglig som vanligt.

När den andra perioden började, kände han att den var mer lågfrekvent och tog då mod till sig. Nu när avståndet decimerats kunde han för första gången känna hennes värmekapacivitet. Han lät händerna glida ner på hennes endoterma delar likt ett kattskinn på en lackstav  för att åstadkomma välgörande laddningar, samtidigt som han blåste svagt och förförande i hennes mikrofon.

Med ens kände han kompabiliteten komma. De fluktuerade i fas i fullständig harmonisk svängningsrörelse med varandra. Henry kände nu att hans laddning var ganska stor varför hans drossel antog fast fas allt mer och mer.

Efter imepdansen tog han med Tesla på sin cykel av märket Farad och accelererade ut i den mörka och svara sommarnatten med dynamot väsande mot däcksidan. de åkte över Wheatstones brygga, förbi sinuskurvorna och stannade på ett magnetiskt fält, vid en flytande ström. Då plötsligt uppenbarade sig hans antagonist herr Ohm som kom emot honom i hotfulla gester. Henry som kände en obehaglig hysteres återvända, måttade ett kraftigt slag, varvid herr ohm slog en volt och låg på backen och ohmade sig.

Attraherad av den undersköna Teslas karaktäristiska kurvor, som hade sett slagsmålet och den enorma urladdning som skett, kom snart i ett superexiterat tillstånd. Hennes resistans sjönk snabbt ner till ettt minimum samtidigt som spänningen steg. De lade sig på jordpotentialen.

Han ökade hennes frekvens och minskade sin reluktans. Henry tog fram sin divergerade banankontakt och pluggade in den i hennes sockel, paralellkopplade började han sedan kortsluta hennes shunt. När Tesla befann sig i sin egenfrekvens, började hennes kroneckdelta att komma i periodiska sammandragningar, samtidigt som hon gnydde; ohm, ohm, ohm...... Resonansen närmade sig. med sin rödglödgade och pulserande anod och hennes fält i fas med hans, började shunten nollsväva.

Hon gick upp i kopplingsbrygga för att ta emot de sista stötarna. Fusionen närmade sig sitt kritiska läge. Henrys kropp spändes likt en parabel, varvid han urladdades snabbt och tömdes på varje elektron. Tesla fylldes nu av Henrys fullkomlighet, hon kände att Greens, Stokes, Pythagoras och Gauss inte var en myon värda jämfört med Henrys.

De inducerade tillsammans hela natten och ingick olika kopplingar tills henrys magnet fick en mjuk kurva och förlorade sin fältstyrka. Efteråt försökte den bedårande fröken Tesla med självinduktion med hjälp av en stavmagnet. Så tillbringade dom natten med att byta polaritet och blåsa varandras säkringar tills selenoiden gick upp pch elektronerna lyste över de magnetiska fälten.

RSS 2.0