Fy tusan för räkningar

Betalade mina räkningar idag. Slog personligt rekord i summa att betala. När jag skrivit in allt och godkänt var jag 34722 kronor fattigare =( Det kändes pest och pina att se den totala summan. Ska starta ett uppror mot räkningar, och kräva ett räkningsfritt Sverige.

Ordspråk om ny design

Håller som bäst på att göra en ny design till min blogg. Bör komma upp inom de närmaste dagarna (har dock inte sagt hur många dagar de närmaste dagarna är). Jag får ovärderlig hjälp av E, vi sitter med våra huvuden tätt ihop och tänker gemensamt för att lyckas ändra i alla små koder och bokstäver och siffror som rent magiskt utgör designen när man öppnar bloggen i sin webläsare. Och tänk inte ens tanken att ju fler kockar desto sämre soppa, i detta ämne utgör våra gemensamma hjärnor nästan en hel tillsammans, många bäckar små så att säga. Vi har gjort otaliga försök att ändra på än det ena och än det andra, men den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket och vi har lika många gånger fått börja om igen. Nu börjar vi äntligen skönja ljuset i tunneln, så den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Knapplek

Har en ny lek. Den går ut på följande: varje gång jag kommer hem till E och I rotar jag upp en pin ur I:s roliga burk (som är fylld med roliga knappar) och tar ett foto på den som jag sedan publicerar här.


Första knappen talar väl liksom för sig själv...


Vad tusan äter folk i Pajala egentligen?!

Förra veckan förärades mitt liv med en resa till Pajala. Där hälsade jag på kära vänner, drack synnerligen smaskigt kaffe och spelade roliga spel i massor. Vi spenderade även en stor del av dagen med att äta i alldeles för stora mängder och efteråt var vi alla nöjda och belåtna med vår insats och låg i varsin stol och kände oss som anakondor som nyss slukat en hjort. Blev dock lite fundersam över matvanorna i Pajala, när jag hittade en hink med lyx-fyllning till semlor. Om detta är lyx-fyllning vill jag inte ens tänka på vad man har i semlorna när man inte lyxar till det *brrr* =S
Det finns inget jag måste göra

Det blev middag hos vännerna idag. Och igår. Och som vanligt var middagen full av skratt och god mat. Det är nog skrämmande för utomstående att vara med, och tråkigt. Skrämmande eftersom vi fnittrar och skrattar så vi knappt kan äta, tråkigt eftersom alla skämt är hysteriskt interna och totalt obegripbara för någon som inte hängt med oss de senaste 2 månaderna. Men vi har kul, så vi skiter i alla andra. Nu ska lilla barnet sova, något hon defintivt inte vill. Och E diskar, något hon definitivt inte vill. Men det är med sömn och disk som med mycket annat i livet, något man bör göra p.g.a. konsekvenserna man får om man låter bli.

Exempel på konsekvenser av att diska
: man får ren disk att grisa ner igen, man känner sig nöjd med sin heroiska insats efteråt och lägenheten luktar fräsch citrus av diskmedlet.

Exempel på konsekvenser av att inte diska: man har tillslut inga tallrikar eller bestick att äta på och får då äta ur förpackningen, eller om man är rik; köpa nya kastruller och porslin. Hela köket blir så småningom överfyllt med disk så att man inte kan ta sig in, och tillslut luktar hela lägenheten soptipp. Sedan kommer tanterna från rent hus och man får den tvivelaktiga äran att visa upp sin oförmåga för hela svenska folket.

Exempel på konsekvenser av att sova
: man blir pigg och utvilad och orkar med ännu en dag i livet. Man blir en dräglig människa för andra runtomkring.

Exempel på konsekvenser av att inte sova: man blir trött, ännu tröttare än man var innan man borde gått och lagt sig, man blir en elak och outhärdlig människa för alla som råkar korsa ens väg, risken finns att man somnar på jobbet vilket kan leda till kicken. Man kan även utveckla psykoser efter ett par dygn utan sömn, något de allra flesta inte vill befinna sig i.

Kontentan: det finns inga måsten, men däremot behöver man välja vilken konsekvens man vill ha ut av en handling/icke handling.

Hittade en bild tagen när jag arbetar =D
Det är lättare att be om ursäkt än tillåtelse

Om troll på stan och vuxenkänslor

Åt lunch idag på stan, tillsammans med I, E och trollet (snart 2 år). Den var supergod och efteråt beundrade vi "vuxna" det lilla barnets fantastiska upptäckt att doppa servetter i citronvattnet och sedan suga på dom. Tänk vad de kan, de små liven. Efter lunchen gick vi i samlad trupp och hämtade ett stycke glad hund och begav oss mot apoteket för inköp av nödvändigheter. Trollet skulle inte åka i sin vagn utan, som vanligt, promenera bärandes på en blommig tygkasse. Små, små steg i snön och resan till apoteket tog väldigt lång men skojig tid. På vägen möter vi en sannerligen överförfriskad man, som genast förälskar sig i trollet och hunden. Hunden tappar alla grepp och hoppar och skojar och farbrorn pratar med trollet om lördagsgodis. Han såg väldigt snäll ut, men som han luktade *piuuh*. När jag så lyckats trassla ut hunden ur kopplet och trollet fortsatt promenera vänder hon sig plötsligt om och vinkar och säger "hej då" till farbrorn. Som självklart blir superglad och springer fram för att göra "high five". De vinkar hej då en gång till, men båda måste hela tiden vända sig om och se om den andre är kvar, och sedan vinka hej då igen. Tog väl ungefär 5-10 minuter att promenera 5 meter. Det blir ju så när man hela tiden ska vinka till sina nyfunna vänner.
När jag kom hem ansökte jag om ett lån. Huh vad vuxet det kändes. Första gången jag lånar pengar, förutom från CSN men de pengarna får en snarare att känna sig ung och studentisk =) Nu är i alla fall låneansökan inskickad och jag väntar nervöst på svar. Måste nog vänta till tisdag eller onsdag innan jag hör något. Spännande att se om jag anses vuxen nog att klara av ett lån =P


Jag hade gått me på raj raj om du pratat me mig såhär!

Svart som synden

Mina svarta jeans var inte längre svarta nog. Har länge funderat på att färga om dom från sin grådassiga, urtvättade färg till tjusigt kolsvarta. Häromdagen fick jag tummen ur och gjorde slag i saken, köpte hem färg och infärgnings-salt och läste sedan bruksanvisningen noggrant. Slängde in byxorna och ingredienserna som skulle utföra magi och tryckte igång tvättmaskinen. Och simsalabim, nog var byxorna svarta och supersnygga igen. Såg ut som nya! Dock såg mig tvättmaskin ut som earth hour, och det krävde en hel del gnuggande innan den i alla fall blev smutsgrå.

www.fultal.net

Ditt Fultal är 224
Du tillhör Fultalsgrupp 5

Ditt Fultal är över Socialstyrelsens rekomendationer.

Analys:

Du befinner dig i en farlig situation.

I det intervall du hamnat i har ditt fula leverne ännu inte tagit över och du prioriterar fortfarande behov, såsom hunger och sömn, högre än sexuell stimulans.

Var dock på din vakt!

Du står på tröskeln till ett svårare sexuellt missbruk. Vid fortsatt höjning av ditt fultal finns risk för att Maslows behovstrappa vänds på sin ände och ditt liv slutar i sömnbrist och självsvält till tonerna av dansband och Ibiza-disco.

Vårt råd till individer i denna situation är följande: Be kvinnor/män i din närhet använda pösiga, vita sloggitrosor. Använd själv vita, pösiga sloggitrosor.

Är du kille bör du dessutom sluta äta ägg och annan proteinrik mat samt placera en bild av Birgitta Dahl på nattygsbordet. Om inte dessa åtgärder hämmar din sexuella lust bör du låta kastrera dig eller i alla fall hoppa från hög höjd ner på ett trappräcke.

Lycka till!!!


Andra har svarat...

20%   totalt tillhör denna grupp.
23%   av tjejerna tillhör denna grupp.
18%   av killarna tillhör denna grupp.
Medelåldern i denna grupp är  29 år

Andra i samma situation: Jonas Gardell och Paris Hilton.

Ska jag skratta, eller gråta. Vara stolt, eller skämmas? Hmm, tål att tänkas på.

Tågresa

Jag har åkt tåg. Långt! Hela natten och halva dagen. Har kommit fram till följande saker om tågresor.
Snarkande personer borde inte få åka tåg. Jag vet att det kan tänkas utesluta mig från tåg, men jag störs aldrig av mitt eget snarkande så det kan ju inte vara så farligt. Killar som åker tåg överskattar till stor grad sin förmåga att stå upp och kissa när omgivningen befinner sig i rörelse. Här är sanningen om stå-upp-kissande på tåg: det GÅR INTE utan att skvätta ner allt annat än toaskålen. Och det vet jag inte för att jag försökt stå upp och kissa, utan för att jag varit tvungen att besöka toaletten efter killar med dålig styrkontroll. Här är ett tips till killar på tåg: sätt er ner på toaletten, hur omanliga ni än känner er av det. Och om ni tror att den ska hänga ner i vattnet och bli bakteriell så har ni ingen vettig självuppfattning, det är typ en halvmeter ner dit.

RSS 2.0