Att jobba på natten

Jag jobbar natt inatt, och hela veckan. Det här är mitt 6e nattskift- ett kvar. Måste säga att det gått bra, trots att jag sovit alldeles för lite på dagarna. Kom på knepet häromdan, när jag vaknar på morgonen (jo jag har vaknat på morgonen trots att jag varit vaken hela natten) så går jag upp och gör vad jag nu känt för och sådan lägger jag mig på pappas kökssoffa med Luna och slumrar där. Fy sjuttsingen vad bra man sover där! En massa människor som pratar, Luna tjorvar eller bits på hakan, lillebror kommer och väcker för att man inte får sova på dan (han får ju inte det =) och jag sover som en stock! Igår (lördag) hann jag dock inte till pappa, börjar ju redan klockan 18 på helgen så man hinner inte alltför mycket under dan.

Det har börjat bli riktigt mörkt på nätterna, och det är kyligt ute även på dan. Det känns skönt att hösten är här, det har ju ändå bara regnat hela hela sommaren. Än så länge har det dock inte kommit någon snö, kanske kommer augusti i år att klara sig utan snö. I såna fall skulle vi få iaf 2 snöfria månader i år, till skillnad från förra året då det faktiskt snöade 12 av 12 månader. Satt på nattskift i juli och såg stora tunga flingor falla. Deprimerande är inte förnamnet.

Nu är det snart slut på skiftet, ska åka hem och begrunda vad jag lärt mig inatt. Det är jobbigt att lära sig på natten, många gånger känner jag mig riktigt dum för att det tar sån tid att förstå när man är trött. Men jag lägger det bakom örat och tänker på det när jag sover, så har förhoppningsvis en del fastnat när jag vaknar igen.

Jag har så himla kul på jobbet! Måste vara ett av de bästa jobben som finns, det kommer aldrig någonsin ta slut på saker att lära sig. Åh vad jag inte ångrar min utbildning! =D

Min kära bror

Den här låten har jag "fått" av min bror. Han känner mig, och min musiksmak! =) tack bror för att du öppnar mina öron
Min älskade vän

jag visste inte. Jag såg att det var något. Men inte vad.

Det var så skönt att prata med dig igår, vi har ju alltid varit kompisar men igår kändes som om vi hittade det där som gömt sig en stund. Jag vet att det inte kommer få försvinna igen. Och jag önskar att jag kunde göra något för dig, som du gjorde för mig. Tack! Min vänKräftkalas

 


Var på kräftkalas igår. Å de va såå skoj! =D Tack tack för inbjudan, hade jätteroligt! Vi smaskade en massa kräftor (ruggigt gott!), pastasallad, västerbottensostpaj och vitlöksbröd. Hade dagen till ära inhandlat ett par stycken öl (fler än två) som skulle ner tillsammans med kräftorna. Fick ner nästan en innan maten, tog en ny när vi satte oss för att äta men glömde den i all iver att skala och sprätta. Efter maten fick jag ner halva ölen, sen ansåg jag att den smakade jätteilla. Nåväl, jag öppnade en ny istället. Tog en klunk och sen kunde jag inte dricka mer. Smakade värre än värst, skulle hellre dricka vattnet i en vattenpöl utanför LK! Blä! Sen blev jag trött, ringde lillebror med bilen, tog resterande öl i en påse och var hemma i säng innan klockan slog tolv.

Köpte förövrigt ett par nya jeans igår! =) roligt när man lyckas hitta, brukar få pröva alla jeans i hela butiken innan jag är nöjd men jag köpte andra  modellen jag provade. Sitter riktigt bra, mjuka och sköna är dom. Helnöjd med det köpet =)


Det är jobbigt att jobba, speciellt med bara ena hjärnhalvan

Jag kämpar på med cykeln... och i förrgår åt jag alldeles för mycket glass, så det faktum att jag cyklat fram och tillbaks till jobbet hela veckan blev nog +/- 0... Men det var det värt. Åt upp det som var kvar i min Ben & Jerry-burk med strawberry cheescake-smak. Och sen bjöd vännens pappa på pizza. Var mätt till middag dagen efter! =)

Idag blev det helg. Så skönt! Det är så tugnt att kliva upp klockan 5 och man kan nog aldrig vänja sig! Men nästa vecka går jag natt. Det är grymt härligt att gå och sova när alla andra kommer döende till jobbet ; ) I morse i bilen på väg upp på berget och arbetsplatsen pratade jag och Kollega om att gå upp så tidigt varje morgon. Kollega sa "varje gång man måste kliva upp så här tidigt dör en bit av en själv och man kan aldrig få tillbaks den. När man sitter där på sängkanten är det som om man nyss vaknat upp från en avancerad hjärnoperation och en doktor förklarar "Nu har i tagit ut din vänstra hjärnhalva* och lagt den i formalin** " och man spenderar den närmsta tiden med att lära sig gå, prata och tänka igen"... Precis så är det! Fast å andra sidan är det faktiskt jobbigt att jobba natt också, vara vaken när man egentligen ska sova och sova när man egentligen ska vara vaken. Det ska inte vara lätt att jobba, det är därför det heter jobb!* Hjärnbarken är uppdelad i två halvor - förenade med hjärnbalken (corpus callosum) - och faktum är att den ena halvan är omedveten om vad den andra halvan gör. Den vänstra hjärnhalvan kontrollerar den högra kroppshalvan, språk, och logiska aktiviteter - sådant som händer i en viss ordningsföljd. Den högra hjärnhalvan kontrollerar kroppens vänstra sida samt rumsliga, simultana skeenden och konstnärliga aktiviteter. Delar av den vänstra halvans bark tycks vara anpassade att arbeta i sekvenser. Detta har betydelse för vår förmåga att tala, följa med i debatter etc. Resten av hjärnan utför parallella handlingar, vilket är grunden för vår spatiala förmåga och vår intuition.


** Formaldehyd (CH2O), metanal, är en färglös gas (kokpunkt -19.3 °C) med stickande lukt. Formaldehyd löst i vatten kallas formalin. Formaldehyd används industriellt bland annat vid framställning av flera olika typer av plaster (till exempel bakelit) och som desinfektionsmedel. Formaldehyd är giftig vid inandning, hudkontakt och förtäring samt allergi- och cancerframkallande enligt kemikalieinspektionen.

Formaldehyd framställs med det så kallade FORMOX förfarandet genom att metanol vid ca. 400°C i närvaro av järnoxid och molybden och/eller vanadin reagerar med syre.


Fragglarna =D I like


Om en pojke och hans hund, och ett viktigt meddelande!

Ett meddelande: "från och med imorgon (2008-08-11) tänker jag cykla. Min bling-bling-bil måste få vila sig. Ska ställa den på nåt bra ställe och låta den vila tills det är dags för verkstad och plåtknackeri. Ett stort plus är ju helt klart att jag får röra lite på mig igen. Känner att det behövs"  :P

Min pappa har fått en ny ögonsten. Jag är brädad. Och pappas nya prinsessa heter Luna och är en snart 3 månader gammal dvärgschnauzer. Hon är ju faktiskt helt underbar, och hon är avgudad av alla i familjen. Utom möjligen minsta bror, som är lite svartsjuk och känner sig rånad på uppmärksamhet.
Tyvärr är det helt omöjligt att fota Luna, hon vägrar vara stilla varje vaken minut, och sover gör hon antingen ihoprullad med svansen över nosen på pappas mage eller på något annat vis så man knappt ser henne. Ska dock göra mitt bästa för att fånga henne på bild!

Jenny, innan onsdag tänker jag berätta för dig! Och om jag åker lovar jag att tvätta bort alla hundhåren i mina kläder =)

Lite pinsamt är det nog...

Men helt sant. Jag gillar Bonnie Tyler  : P


Om den älskade bubblan och min hjärtesorg

Åh mitt hjärta känns som om det är i tusentals små bitar som någon gnuggar skosulan i! Min älskade, älskade bubbla har trots mina omsorger blivit både tillstött och skrapad under sommaren som gått. Förra sommaren under festivalen var det någon (IDIOT) som bucklade huven, just for fun antar jag. Det var hemskt, hemskt I tell you.

I sommar har den fått ytterligare plåt- och färgskador. I veckan upptäckte jag skrapskador på vänster bakskärm. Någon har förmodligen tänkt parkera brevid min underbara skapelse (nej, det är inte jag som skapat den) och kört liiiiite för nära. Och fortsatt köra liiiiite för nära. Och skrapat bort färg. Grrr.

Idag blev den påbackad *gråta*. Jag vet att det var en olyckshändelse, och jag vet av vem. Men han ringde och berättade vad som hänt. Det är så himla tråkigt! Men sånt händer även den bästa (nu råkar det ju faktiskt vara den bästa som backat in i den), och skadan blir ju betald så... Kanske gör om hela bilen när jag ändå håller på? ; ) nån som har ett garage att hyra ut?

Håll mig, släpp inte!
Håll mitt hjärta Håll min själ
Lägg ditt huvud i mitt knä
Säg att du menar
och vill mig väl
Håll mitt hjärta Håll min själ

Som jag väntat alla år
Du kan läka mina sår
Ta mina händer och gör mig hel
Håll mitt hjärta 
Håll min själ

Håll mitt hjärta Håll min själ
Låt mig bara stanna här
Så allt jag ber dig allt jag begär
Håll mitt hjärta Håll min själ
Håll min själ

Ben & Jerrys borde få en egen kategori i min blogg

Glass är kanske meningen med livet? Har funderat på det under dan, och ju mer jag tänker desto troligare låter det att just glass skulle vara meningen med livet. Men även i glassriket finns en viss hieraki, och överst på den stegen tronar Ben & Jerrys, godare än alla andra glassar. Det är utan tvekan glass nedsänd från himlen, enbart för att behaga oss. Köpte "Strawberry Cheescake" häromdagen, och den var om möjligt ännu godare än "Caramel Chew Chew". Åh, nu längtar jag hem till glassen! Åt förövrigt Strawberry Cheescake direkt ur förpackningen, det ser ju så lockande ut och när jag stod där med glassen i ena handen och skeden i den andra fanns det ju faktiskt ingen hand kvar till att plocka fram en skål. Så jag tog plats i den sköna soffan hemma hos kära vännen och pressade glass i en halvtimme eller så- och sista skeden var precis lika god som den första!

Jobbar natt, händer inte alltför mycket om man säger så. Tiden går lite sakta... men det är ju inte roligt att ha alldeles för mycket att göra på nätterna heller. Börjar känna mig lite sliten, men om 3 timmar och 12 minuter stämplar jag ut, duschar och gasar hem till sängen. UNDERBART! Sen när jag vaknar kanske man kan ta lite glass till frukost ; )

Bör förresten tillägga... och två glada meddelanden

angående det där badandet (se föregående inlägg). Vi har ju inte satt nån tidsgräns på när badandet ska ha skett. Kan alltså bada nästa år också och det gills fortfarande... bra va?! =)

På söndag kommer min pappa hem! Jaaa! glad glad glad! =D Det ska bli så skönt att ha dom hemma igen! Det blir tomt utan dom. Saknar er alla 5!

Fick en mycket glad överraskning efter lunch idag (som blev mycket sen p.g.a. ett jobb som det var lite brådis med). Satt där själv i godan ro och mumsade, så kommer några av mekarna och lägger en helgolandskaka på vårat fikabord! Åh tack tack tack! Det var en mycket bra efterrätt! Som pricken över i:et, hade ju inte med mat nog för att göra mig proppmätt och sprickfärdig ;D

RSS 2.0